Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
hooikoorts

Wat je best kan eten als je last hebt van hooikoorts

Bijna iedereen kijkt uit naar de lente. Met de nadruk op 'bijna' iedereen. Sommigen onder ons zien namelijk samen met de zonnestralen ook ineens hooikoorts opkomen. Denk aan: niezen, hoesten en jeukende ogen. Er zijn leukere manieren om de komst van de lente te vieren. Wij verzamelden een aantal voedingsmiddelen die je best kan eten wanneer je last hebt van hooikoorts.

Het liefst lossen we al onze kwaaltjes op een natuurlijke manier op. Ook bij hooikoorts kan je het probleem proberen te bestrijden via voeding. Deze voeding zal allergische reacties aanpakken:

1. Vis

De aanwezige Omega 3-vetten in vis verlagen het risico op allergieën en de symptomen ervan. Dat is te wijten aan het ontstekingsremmend effect van deze vetten. Bijvoorbeeld zalm is een zeer goede optie. Let wel op: je moet vaak vis eten om een effect te merken. Mensen die zo'n twee porties per week eten, zouden minder last hebben van hooikoorts.

2. Ananas

metabolisme Ananas bevat het enzym bromelaïne, wat een sterspeler is om verschillende gezondheidsproblemen op te lossen. Daarnaast verbetert het jouw immuunsysteem en kan het allergische reacties verminderen.

 

Lees ook: Wat verse ananas voor je gezondheid doet

3. Appels

De bestanddelen die in een appel aanwezig zijn in combinatie met vitamine C kunnen je weerstand verbeteren en daarom bepaalde symptomen van hooikoorts tegengaan. Andere goede bronnen van vitamine C zijn vruchten zoals appelsienen en groenten zoals tomaten.

Lees ook: Waarom je écht elke dag een appel moet eten

4. Kurkuma

Fans van kurkuma kunnen al beginnen juichen, ook deze specerij is een perfect middel tegen hooikoorts. Door het goedje te combineren met zwarte peper werkt het nog beter tegen allergische reacties op pollen in de lucht. Bovendien is het een goeie smaakmaker.

Lees ook: 7 nieuwe ideeën om kurkuma te gebruiken

Via deze voedingsmiddelen kan je proberen om hooikoorts op een natuurlijke manier te slim af te zijn!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"