Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
verse ananas

Wat verse ananas voor je gezondheid doet

Het weer is nog wat wisselvallig en het is nog maar lente, maar wij zitten met ons hoofd al in de zomer. Wat hoort er meer bij de zomer dan heerlijk zomerfruit? Vooral de gele ananas kan ons hartje wel bekoren. Dat verse ananas lekker is, staat vast. Maar hoe gezond is ananas nu eigenlijk echt?

De sappige, tropische vrucht is geen onbekend fruit in onze regio. Al sinds de 15e eeuw smullen we van deze gele favoriet. Toen werd het fruit gezien als een echt luxe-item wanneer je er verse exemplaren van kon bemachtigen. Vandaag is het gelukkig niet meer zo duur en kunnen we ananas het hele jaar door verkrijgen. Al smaakt hij in de zomer toch nog net iéts beter.

Lees ook: Dit is waarom mandarijnen gezond zijn

1. Beschermt tegen verkoudheid

verse ananas De ananas is één van de vele fruitsoorten die vitamine C in zich heeft. In combinatie met het enzym bromelaïne bestrijdt het bacteriën in je lichaam en helpt het om onder andere verkoudheden te genezen of te voorkomen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt zelfs dat wanneer je ananas toevoegt aan je water als smaakmaker, dit drankje effectiever werkt tegen een verkoudheid of hoest dan een standaard hoestdrankje. Dat is te wijten aan het eerder vermelde bromelaïne. Dat enzym heeft een sterke ontstekingsremmende werking.

2. Stimuleert vruchtbaarheid

De tropische vrucht is rijk aan antioxidanten. Dit kan de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen stimuleren. Dat komt omdat antioxidanten het lichaam beschermen tegen vrije radicalen en bacteriën. De antioxidanten die ananas je kan bieden zijn onder andere vitamine C, zink, koper, foliumzuur en bètacaroteen.

3. Bevordert gewichtsverlies

ananas gezond Het is een geschikte fruitsoort om te eten tijdens het afvallen. De exotische vrucht bevat weinig calorieën en veel goede voedingsstoffen. Wil je jezelf besparen van het prikkende gevoel op je tong dat je vaak hebt na het eten van verse ananas, maar wil je wel genieten van de vele voordelen die het fruit oplevert? Het natuurlijke drankje SkinnyLove bevat ook het extract van ananas. De combinatie met de andere ingrediënten geven je afslankproces een extra boost op een gezonde manier.

4. Verbetert spijsvertering

De eerder aangehaalde bromelaïne is een stofje dat een grote impact heeft op de spijsvertering en problemen die daaraan gerelateerd zijn. Zo zou het ook een opgeblazen gevoel voorkomen, constipatie verhelpen en het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk verminderen.

5. Herstelt huid

Mangaan is the winning ingredient in ananas dat je huid gezond houdt. Samen met vitamine C is dit mineraal essentieel voor de collageenproductie. Collageen zorgt voor de stevigheid van de huid en vermijdt het ontstaan van rimpels. Daarnaast helpt mangaan als bescherming tegen de zon. Een extra goede reden om ananas tijdens de zomer te eten!

Lees ook: Dit voedingsmiddel is perfect bruikbaar als natuurlijke huidverzorging

Verse ananas is ons favoriete zomerfruit met een reden. Stukje ananas, iemand?

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"