Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
weerstand opbouwen

Meer weerstand opbouwen? Hier vind je 5 natuurlijke manieren om gezond te blijven

Een goede weerstand opbouwen is altijd belangrijk! Zeker wanneer er heel wat virussen de ronde doen en je makkelijk kan aangestoken worden met een griepje of een verkoudheid! Wil je een sterkere weerstand opbouwen tegen corona? Dan zijn dit vijf natuurlijke manieren om gezond te blijven.

1. Vermijd stress

weerstand opbouwen Dat is makkelijk gezegd, maar toch is het zeker een werkpuntje voor de komende periode. Stress lijkt misschien onschuldig, omdat we het allemaal wel hebben en we er zo aan gewend zijn. Toch zorgt stress daarentegen voor meer lichamelijke schade dan je vermoedt. Vooral langdurige stress heeft een nefaste impact op je immuunsysteem. Je lichaam gaat minder vlot voedingsstoffen opnemen, je metabolisme vertraagt en je immuunsysteem verzwakt. Voldoende proberen ontspannen tijdens deze onzekere periode is echt een must. Schakel gerust je smartphone eens uit en negeer de rest van de wereld even. Ga wandelen, ga sporten, bel met een vriendin, kijk een serie, neem een ontspannend badje: focus op jezelf! Het kan nu. Probeer stress te vermijden waar nodig om een weerstand opbouwen te vergemakkelijken.

Lees ook: Een natuurlijke oplossing tegen stress? Deze 5 voedingsmiddelen helpen jou er vanaf!

2. Eet gezond

natuurlijke oplossing tegen stress Wist je dat een sterk immuunsysteem vertrekt vanuit een gezonde darmflora? Maar liefst 25 procent van alle immuuncellen bevinden zich in jouw darmen. Deze staan in voor de reacties van jouw lichaam op bepaalde virussen en bacteriën van buitenaf. Gezonde en evenwichtige voeding houden je spijsvertering en darmflora gelukkig, waardoor je weerstand iets sterker is. Wie gezond en fit door deze coronacrisis wil komen, let dus extra op met wat hij eet. Gelukkig bestaan er topgerechtjes met gezonde ingrediënten! Pas op met snelle suikers en koolhydraten, en kies voor complexe koolhydraten, eiwitten en vetten. Een goed voorbeeld van complexe koolhydraten zijn bijvoorbeeld boekweit, gierst, parelgerst en volle rijst. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om dagelijks voldoende groenten en fruit te eten! Verse, onbewerkte en biologische voeding zijn goed voor je lichaam, en kunnen altijd nog een extra steentje bijdragen.

Lees ook: Is biologische voeding beter voor je immuunsysteem?

3. Hydrateren

XYZ-booster | krachtig en natuurlijk Voldoende water drinken draagt bij tot een fit en gezond lichaam, net zoals gezond eten. Drink je dagelijkse hoeveelheid water met behulp van SkinnyLove en de XYZ-booster. Deze SkinnyLove-producten zijn rijk aan vitamine C en vormen dus een perfecte aanvulling op een gezond voedingspatroon om je weerstand⁴ te versterken! Vitamine C is dan ook de weerstandsvitamine bij uitstek, eentje waarvan je deze periode nooit te veel van kan binnenkrijgen!

Lees ook: Een sterkere immuniteit? Deze 4 kleine dingen helpen écht

4. Slapen

weerstand opbouwen Wil je een sterkere weerstand opbouwen? Dan is niet alleen wat je eet en drinkt van belang. Ook hoeveel uren slaap je iedere nacht haalt, speelt een enorm belangrijke rol. Tijdens je slaap herstelt je lichaam. Dat heb je nodig om je lichaamscellen te vernieuwen en weer fris wakker te worden. Wie niet genoeg slaapt, heeft een zwakker immuunsysteem dan wie iedere nacht flink aan zijn aantal vereiste uurtjes komt. Onderzoek toont zelfs aan dat wie minder dan 7 uur per nacht slaapt tot drie keer meer kans heeft om ziek te worden dan wie elke nacht 7 à 8 uur slaapt. Meer slapen om gezond te blijven? Het kan erger!

Lees ook: Hoe blijf je gezond wanneer je heel de tijd thuiszit?

5. Vitamine C én D

weerstand opbouwen Hoe belangrijk vitamine C is, haalde we al even aan in puntje drie. Toch is niet alleen vitamine C belangrijk om fit en gezond de coronacrisis te doorstaan. Ook vitamine D doet wonderen voor een gezonde weerstand. Vitamine D ondersteunt namelijk het immuunsysteem en verlaagt de kans op virussen. Voldoende vitamine C haal je uit SkinnyLove⁴ en de XYZ-booster⁴. Vitamine D krijg je dan weer genoeg binnen door buiten te gaan wandelen in de zon! Profiteer dus van het zonnetje dat schijnt en maak gebruik van die wandelingen die je wel nog mag maken! Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn, je mentale gezondheid ook.

Lees ook: Helpt vitamine C tegen Corona?

Een sterkere weerstand opbouwen? Dan zit je met deze vijf natuurlijke manieren alvast goed. Samen staan we sterk! Wij wensen een goede gezondheid voor iedereen!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"