Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
wereld chocoladedag

Wereld chocoladedag: welke chocolade is het gezondst?

Vandaag is het wereld chocoladedag. Het perfecte excuus om zoveel chocolade te eten als je wilt! Of toch niet? Witte chocolade en melkchocolade zijn niet helemaal gezond, omdat het snoepgoed veel suiker en calorieën bevat. Maar... dat betekent niet dat je niet van de wereld chocoladedag kan genieten op gezondere manieren. Lees je mee hoe dat kan?

Wereld chocoladedag: waar cacao vandaan komt

wereld chocoladedagEuropa leerde cacao kennen in de 16e eeuw. Toen werd dit toegevoegd aan suikerwater om een lekker drankje mee te creëren. Toch werd cacao toen ook in 'vaste vorm' gegeten, door de cacaobonen te vermalen tot een grote massa. Die grote massa is de chocolade zoals we die vandaag kennen! Leuk wist-je-datje: chocolade is in Europa geïmporteerd op 7 juli, daarom is die dag uitgeroepen tot wereld chocoladedag!

Vanaf de 18e eeuw begon vervolgens de industriële chocoladebereiding, waardoor de populariteit van cacao enorm steeg. Ook toen kende men de talloze gezondheidsvoordelen van cacao al. Ten eerste bevat het enorm veel antioxidanten die je beschermen tegen diabetes type 2. Ten tweede helpen mineralen zoals magnesium, koper en ijzer je spieren, botten en tanden sterk te houden en regelen ze het zuurstofgehalte in het bloed. Het is voor ons heel duidelijk waarom cacao nog steeds zo populair is. En vooral fans van pure chocolade kunnen vandaag hun chocoladehartje extra ophalen!

Lees ook: Is pure chocolade gezond als je veel beweegt?

Pure chocolade: de beste chocolade

wereld chocoladedagPure chocolade bevat het meeste cacao van alle chocoladesoorten, wat het tot de gezondste keuze van chocolade maakt. Wil je meegenieten van de wereld chocoladedag? Dan kies je voor puur voor puur genot! In melkchocolade zit eveneens cacao, maar veel minder, waardoor je minder zal merken van de positieve effecten ervan. Bovendien bestaat het overige gedeelte van melkchocolade uit toegevoegde suikers.

In witte chocolade zit zelfs helemaal geen cacao. In deze chocoladevariant vind je alleen maar cacaoboter, melk en suiker terug. Niet de meest gezonde keuze dus! Gelukkig zijn er buiten pure chocolade op zich tal van lekkere producten te maken met pure cacao, die ideaal is als smaakmaker.

Bij SkinnyLove zijn wij even zot op chocolade als jij. Lekkere producten met chocolade konden dus absoluut niet ontbreken. Zo kan je genieten van een hongerstillende⁹  SkinnyLove spread choco (100% cacao), waar geen toegevoegde suikers of andere stiekeme dikmakers in verborgen zitten. Puur natuur!

Zin in een chocoladesnack? Dan is de SkinnyLove brownie er om je honger naar chocolade te stillen. Tip: deze is extra lekker als je hem héél kort opwarmt. Bestaat er iets lekkerder dan warme, smeuïge chocolade?!

Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog de Craving Killers. Je kan genieten van een mix met 85% cacao, en een mix met 100% cacao. Gegarandeerd smulplezier.

Tot slot is er ook de nieuwste power bar! Ook deze is heerlijk wanneer je hem warm maakt en onderdompelt in zelfgemaakte chocolademelk. Een cheat day moet kunnen op chocoladedag toch?!

Lees ook: Hoe gezond is pure chocolade nu echt?

Let wel op: ook pure chocolade kan verzadigde vetten en overbodige suikers bevatten. Check dus steeds de ingrediënten op de verpakking van de chocolade die je koopt, om zeker te zijn dat je de 'juiste' variant in je winkelmandje let. En net zoals bij elk ander voedingsmiddel geldt natuurlijk: geniet, maar met mate.

Smakelijk!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"