Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
witte tanden huismiddeltjes

Snel witte tanden met deze 3 geniale huismiddeltjes

Om witte tanden te krijgen hoef je geen groot geld te betalen; probeer het eerst met deze simpele, natuurlijke huismiddeltjes.

1. Biergist

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van het volgende beproefde trucje: je neemt een schepje natriumbicarbonaat en je gaat er met volle kracht tegenaan met je elektrische tandenborstel. Effectief? Dat zeker! Agressief? Dat ook! Kies voor een zachtere optie om je tanden mooi wit te houden, bijvoorbeeld met vitaminerijke biergist. Die gaat de vorming van plak tegen. Maak zelf je tandpasta door 2 theelepeltjes biergistpoeder te vermengen met 1 theelepeltje zout en de hoeveelheid water die je nodig hebt om een smeuïge pasta te verkrijgen. Het goedje smaakt beslist niet lekker, maar is dan ook niet bedoeld voor elke dag. 1 x per week een poetsbeurt met dit huismiddel is meer dan genoeg!

2. Mondbadje met appelazijn

Gorgelen met appelazijn? Ook dat klinkt niet al te aanlokkelijk. Toch moet je het beslist ' s uitproberen. Zorg er wel voor dat je het goedje verdunt: per lepeltje appelazijn reken je 3 maten water. Nog effectiever wordt deze bleekmethode als je na het gorgelen ook nog even grondig poetst met een mengeling appelazijn en klassieke tandpasta.

3. Voor witte tanden is kurkuma koning van de huismiddeltjes

Kurkuma is een alleskunner, maar als trouwe lezer van deze blog (onder meer in dit artikel en deze blogpost) kan je intussen alvast college gaan geven over geelkruid! Hoewel het Indiase kruid felgeel-oranje van kleur is, kan je er door toevoeging van kokosolie toch een heel degelijke witmaker van maken. Lekker zacht voor het email van je tanden, dus als milde formule heel geschikt. Nog meer natuurlijke mooimakers? Lees dan ook: Mooier dankzij matcha en nog 4 andere snelle, natuurlijke beautyboosters. Op regelmatige basis verschijnen op deze blog handige tips & praktisch advies voor een goede mondhygiëne, want het cliché klopt echt voor 150%: je handen, maar ook je tanden zijn je belangrijkste visitekaartje!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"