Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
wittere tanden

Wittere tanden krijg je dankzij dit natuurlijke wondermiddel

Iedereen wil een mooi en verzorgd gebit met stralende witte tanden. Waar de ene gezegend is door moeder natuur met witte tanden moet de andere hier meer moeite voor doen. Gelukkig zijn er genoeg natuurlijke manieren om op een gezonde manier wittere tanden te krijgen.

En het wondermiddel is...

Dat kurkuma gezond is, weten we ondertussen allemaal. Toch heeft de specerij nog een extra voordeel in petto voor ons lichaam: het maakt onze tanden witter. In Azië weten ze dit al langer, want daar poetsen ze hun tanden al een tijdje met kurkuma. Nu is het trucje ook overgewaaid naar onze regio.

Kurkuma is dus niet alleen een specerij dat wonderen kan doen voor ons lichaam, maar functioneert evengoed als een natuurlijk wondermiddel voor een stralende witte glimlach. Het poeder is gemaakt van de Indiase geelwortel en heeft dus een zeer sterk pigment. Alles wat in aanraking komt met kurkuma kleurt geel… behalve je tanden. Die zien er alleen maar witter uit na contact met de specerij.

Lees ook: Deze nieuwe inzichten over kurkuma zullen je blij maken

Wat doet het?

Kurkuma is door alle gezonde bestanddelen een zacht schuurmiddel voor de tanden. Het verwijdert tandplak of andere vlekken die veroorzaakt zijn door het drinken van drankjes zoals koffie en thee. Ook onze voeding kan soms plekken op de tanden achterlaten of zelfs verkleuringen veroorzaken. Naast het opschonen van de tanden zorgt kurkuma ook voor een betere mondhygiëne. De specerij staat bekend voor antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het ook je mondhygiëne een boost kan geven nadat je grondig je tanden hebt gepoetst en het goedje hebt verwijderd.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het gebruik van kurkuma om je tanden witter te krijgen, vraagt gelukkig niet zo veel moeite. Het volstaat om één koffielepel kurkuma te mengen met een eetlepel kokosolie. Dat kan je doen in een apart kommetje als je dat makkelijker vindt, maar je kan het ook ineens mengen met je tandenborstel. Meng dit tot het een oranje pasta wordt, poets je tanden hier grondig mee en laat het vervolgens ongeveer 5 minuten inwerken.

Opgelet

Al is er nog één belangrijk detail waar je rekening mee moet houden. Wie vullingen in zijn gebit heeft, test dit trucje beter niet uit. De vullingen bleken namelijk niet mee met je tanden. Integendeel zelfs. Je vullingen zien er even geel uit als het goedje zelf. Don’t try this at home wanneer je veel vullingen hebt!

Lees ook: Witte tanden? Die krijg je met deze 7 natuurlijke tips

Dankzij dit natuurlijke wondermiddel heb jij wittere tanden in 1-2-3.

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo