Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
tijm gezondheidsvoordelen

Ze zeggen dat tijm helpt tegen de hoest, maar dit vertellen ze er niet bij...

Je kent tijm uit de keuken, en van je hoestsiroop. Maar je hoeft niet naar de apotheker te hollen om op een natuurlijke manier te genieten van zijn weldadige eigenschappen. Hieronder lees je een kort overzicht van de 3 bekende en minder bekende gezondheidsvoordelen van tijm:

1. Antibacteriële krachtbom

Bij ontstekingen van de luchtwegen heeft tijm zijn waarde al lang bewezen. Tijmthee drinken of het inhaleren van tijmgeur helpt tegen hoesten, verkoudheid, keelpijn en zelfs vroege stadia van griep. Maar wist je dat je het plantje ook kan gebruiken om wondjes in de mondholte mee te verzorgen, of als ingrediënt voor een vaginale douche? Tijm gaat ontstekingen snel en efficiënt te lijf. Er bestaan recepten om zelf hoestsiroop met tijm te brouwen. Maar ook de winterversie (met tijm) van Ginger BLAST is puur natuur en minder arbeidsintensief om te maken. Het volstaat om het potje in je handtas te stoppen en er een paar glazen thee per dag mee te zetten.
tijm gezondheidsvoordelen

2. Tijm voor een vlotte spijsvertering

Tijm werkt temperend op angst en stress en zorgt zo voor een algemeen gevoel van welzijn. Ook maakt het je maag rustiger. Dankzij zijn antiseptische werking heeft tijm bijvoorbeeld een positief effect op maagzweren, oprispingen en een opgeblazen gevoel. Voor mensen die gespaard blijven van maagproblemen maakt het kruid de spijsvertering lichter, wat sowieso erg belangrijk is als je wil afslanken, maar ook voor je algemene gezondheid.

3. Eersteklas booster voor je brein

tijm gezondheidsvoordelenTijm bevat een sterke antioxidant die ook wel apigenine wordt genoemd. Apigenine helpt om de verbindingen tussen neuronen en stamcellen te versterken. Het bevordert het geheugen en de concentratie. Studenten in huis? Een potje met krachtige gember-, tijm- en salie-extracten kan hen helpen om op een gezonde en alerte manier de examens door te komen. Tijm is één van de meest veelzijdige kruiden om je gezondheid en slanke lijn te ondersteunen. Dankzij zijn voordelen voor je brein en je gemoed wordt het misschien vanaf nu ook jouw nieuwe wapen tegen stress?
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"