Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
voldoende stappen per dag

Zet jij wel voldoende stappen per dag?

Of je nu graag sport of niet, je kan er in ieder geval niet onderuit dat een beetje lichaamsbeweging noodzakelijk is voor een gezonde levensstijl. Stappen of wandelen is een gemakkelijke manier om beweging te integreren. Maar hoeveel stappen per dag moeten we dan gemiddeld zetten om gezond te zijn? En zet jij eigenlijk wel voldoende stappen per dag?

Waarom wandelen?

Wandelen is een sport die iedereen makkelijk kan beoefenen, omdat je eigenlijk aan sport doet zonder erbij na te denken. Je hoeft het zelfs niet eens als sport te bekijken, want het is evengoed een vervoersmiddel om ergens te geraken. Zet de auto dus aan de kant wanneer je naar de bakker gaat en ga gewoon te voet. Alle beetjes - of stapjes - extra tellen mee. Eerder berichtten we al over het feit dat het aantal stappen per dag om te behalen zeker niet de mythische 10.000 stappen per dag moeten zijn. Al is dat uiteraard een mooi en gezond doel om naar te streven.

Bouw het langzaam op

wandelen in natuur Wie het niet gewoon is om lang te wandelen, begint best niet meteen bij 10.000 stappen per dag. De kans is groot dat dit doel onrealistisch is om meteen te behalen en dat je hierdoor gedemotiveerd geraakt. Stel realistische doelen voor jezelf op om zo langzaamaan op te bouwen naar meer stappen en langere afstanden per dag. Begin bijvoorbeeld met een rustige wandeling door de stad van twintig minuutjes, om de week erop weer een stapje verder te gaan. Na verloop van tijd is jouw lichaam gewend aan deze vorm van beweging en zal je steeds meer stappen kunnen zetten zonder dat je jezelf forceert.

Goed voor het humeur

wandelen in natuur Bovendien is wandelen niet alleen een ideale vorm van beweging om fit en gezond te blijven, je verzet tijdens het wandelen ook je gedachten. Vooral van wandelen in de natuur kom je helemaal tot rust. De ideale inspanning en ontspanning dus! Hoeveel zijn dan voldoende stappen per dag? De stappen die jij voorlopig kan zetten zijn goed genoeg. Volg rustig je eigen tempo en de rest komt vanzelf!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"