Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
tussendoortjes gezond

Zijn tussendoortjes gezond of niet? Wel op deze manier!

Tussendoortjes en snacks zijn ondertussen zo ingeburgerd in onze eetgewoontes dat we er niet meer over nadenken of we ze nu eigenlijk nodig hebben of niet. Zijn tussendoortjes gezond of niet? Wij zetten alles over snacken op een rijtje!

Opgedrongen snackgedrag?

De ene persoon verkondigt dat je het best gewoon drie volwaardige maaltijden per dag eet, waar de andere het nieuws verspreidt dat je best vijf keer per dag kan eten. Naast je drie maaltijden horen dan nog eens twee tussendoortjes. Maar zijn die tussendoortjes echt nodig of is er hier sprake van opgedrongen snackgedrag? Het antwoord is simpel: je luistert het best naar wat past bij jouw lichaamsbehoeften. Van opgedrongen snackgedrag is geen sprake, want het invoeren van twee tussendoortjes per dag is een effectief hulpmiddel voor wie bewust bezig is met voeding en graag wil afslanken.

Lees ook: 3 snacks waar je instant energie van krijgt

Etenstijd

tussendoortjes gezond Wie wil afvallen en bewuster moet letten op wat hij eet is zeker beter af met vijf maaltijden per dag, waarvan drie volwaardige en twee snacks. Op die manier heb je telkens een eetmoment om naar uit te kijken. Je weet wat je kan eten op een dag en hebt verschillende momenten waarop je weet dat je kan genieten van lekker eten. Na verloop van tijd heeft je brein zich aangepast aan je nieuwe eetgewoontes, waardoor het makkelijker wordt om vol te houden. Een ingelast snackmoment zorgt ervoor dat jouw cravings zich doorheen de rest van de dag beperken en dat je een meer voldaan gevoel hebt.

Gezonde tussendoortjes

tussendoortjes gezond Vijf maaltijden per dag zijn vanzelfsprekend pas een goed idee als het hier gaat over gezonde en evenwichtige voeding. Wie tijdens zijn drie maaltijden gezond eet, maar bij de twee snacks de mist ingaat en kiest voor een portie chips of een vettige koffiekoek zal geen vooruitgang maken. Voor die personen is vijf maaltijden per dag absoluut af te raden. Wat wel werkt? Verstandig kiezen voor verse groenten of fruit die jouw dieet perfect aanvullen. Heb je telkens toch geen voldaan gevoel na het eten van dit type tussendoortjes? Probeer dan zeker de Craving Killer eens uit. tussendoortjes gezond Je smult van deze Craving Killer zonder dat je er iets voor moet doen! Je eet de zadenmix gewoon zo op als snack tussen de maaltijden door. Er is zowel een fruity mix als een hartige mix op basis van tomaat en sesamzaad. Zo is er voor ieder wat wils. Wat de Craving Killer met je lichaam doet? Je krijgt er een meer verzadigd gevoel van en zit sneller vol. Ideaal als gezond tussendoortje!

 

Lees ook: Zin in snacks? Dit is waarom je altijd verlangt naar te zoet of te zout eten Antwoord op onze hoofdvraag of tussendoortjes gezond zijn of niet? Ja, ze zijn gezond als je er bewust mee omgaat en kiest voor gezonde snacks. Dan zijn tussendoortjes zoals de Craving Killer ideaal om al jouw cravings te doen smelten als sneeuw voor de zon. En die kilo's? Die smelten maar al te graag mee weg.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"