Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
twijfels over je relatie

Zo ga je om met twijfels over je relatie

In elke relatie zit er wel eens iets fout en het is heel normaal dat je af en toe twijfels over je relatie hebt. Het kan een boosdoener zijn die vele discussies en misverstanden veroorzaakt tussen jullie. Zo ga jij om met twijfels over je relatie.

Een bericht dat onbeantwoord blijft terwijl hij wel online was, een opmerking waarover je blijft piekeren of het gevoel dat er iets is veranderd tussen jullie: redenen genoeg om in een relatie te beginnen twijfelen aan de andere. Denk toch niet meteen het ergste, je maakt soms dingen erger in je hoofd dan ze eigenlijk zijn!

1. Slaap er een nachtje over

Zo simpel kan het zijn! Na een goede nachtrust zien we de dingen soms al op een hele andere manier. Wanneer je piekert en twijfelt vlak voor je gaat slapen, bestaat de kans dat je de volgende dag wakker wordt en alles relativeert of er een andere mening over hebt. Niet te vlug van stapel lopen.

2. Zoek uit wat jij wil

relatie in een sleur In de meeste gevallen hebben twijfels binnen een relatie niets met je partner te maken, maar met jezelf. Heb je het gevoel dat er iets is veranderd tussen jullie waardoor je je niet meer goed voelt bij de andere? Zoek dan uit wat het precies is waar jij naar op zoek bent en wat jij wil in een relatie. Het kan zijn dat jouw idee veranderd is tegenover het begin. Neem rustig de tijd om alles even op een rijtje te zetten voor je een drastische beslissing neemt.

3. Relax

Ga niet meteen het ergste denken en schiet niet onmiddellijk in paniek. In elke relatie zijn er wel eens twijfels. Probeer rustig te blijven en rationeel na te denken over waar die twijfels vandaan komen. Dat betekent dus niet dat je geen gehoor mag geven aan je twijfels, maar denk erover op een positieve manier. Voor hetzelfde geld heb je een slechte dag en zie je dingen die er eigenlijk niet zijn.

4. Ben je een twijfelaar?

twijfels over je relatie Vraag jij je op restaurant altijd af of je wel het juiste gerecht hebt gekozen? Ben je moeilijk in keuzes maken en een eeuwige twijfelaar? Als je dat weet van jezelf, dan weet je ook dat die twijfels over je relatie misschien niet echt helemaal terecht zijn. Probeer in je achterhoofd te houden dat je vaak twijfelt over dingen, maar dat dit niet betekent dat er ook echt iets mis is met je relatie.

5. Praat erover met je partner

tips voor meer motivatie Deze is het allerbelangrijkste puntje: praat met je partner over je twijfels. Niets zo erg als out of the blue te horen krijgen dat er misschien toch iets niet helemaal goed zit voor de andere, terwijl jij tot 5 minuten daarvoor nog helemaal in love was. Als je al een tijdje het gevoel hebt dat er iets niet gaat voor jou, is het tijd om erover te praten met de andere. Zo kan het een en ander uitgeklaard worden en weet je of er een oplossing is voor het probleem is of niet. Liefde is een werkwoord. Praten hoort bij het werk.

Lees ook: Het gevoel dat je relatie in een sleur zit? Zo geraak je er weer uit

Zo ga jij om met die twijfels over je relatie.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"