Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
bier beauty

Zo geniet je van bier (zonder het te drinken)

Kan je door bier een beauty worden? Vanbinnen zal het gerstenat niet veel met je doen (tenzij zorgen voor een bierbuikje als je er te veel van drinkt). In de badkamer kan onze Belgische trots echter net heel veel voor je betekenen. Lees even mee:

1. Wég roos, dag glans

Bier als beauty hack werkt bijzonder goed op het haar. Bier verstevigt namelijk je lokken en zorgt voor een prachtige glans. Er zitten namelijk flink wat eiwitten en antioxidanten in bier, die je haar vanaf de wortel versterken. Je kan wat bier in een plantenspuit gieten en over je haar verdelen. Gebruik tafelbier (dat heeft een minder sterke geur) of pils en was je haren achteraf. Of kies voor een heel eenvoudig doe-het-zelfmaskertje: neem 2 eetlepels melk en dezelfde hoeveelheid bier. Meng ze door elkaar en breng zachtjes masserend aan op de hoofdhuid. Laat 20 minuutjes zitten en was met lauwwarm water. Deze behandeling zorgt voor zijdezachte manen, zonder roos. Zin in nog meer tips voor mooi haar? Lees dan ook: Dankzij deze tips krijg je mooi (en glanzend!) haar

2. Zuivere huid zonder pukkeltjes

bier beautyHeb je last van ontsierende mee-eters op je neus, kin en voorhoofd? Bier verwijdert dode huidcellen en tovert opnieuw strakke poriën te voorschijn. Zeker als je snel een maskertje maakt met aardbeien, die de huidcellen nog verder laten samentrekken. Prak 3 aardbeien en voeg er 1 eetlepel bier aan toe. Masseer deze mix vervolgens zachtjes in je huid en laat het maskertje daarna vijftien minuten zijn werk doen. Om af te ronden reinig je je gezicht met warm water en breng je vochtinbrengende tonic aan.

3. Streelzachte voeten

Meng 1/2 glas bier met 2 koppen muntthee en klaar is kees. Je kan je voetjes in een heerlijk verkwikkend badje stoppen. Bier heeft samentrekkende en verzachtende eigenschappen en werkt daarom fantastisch op eelt. Om onmiddellijk resultaat te zien neem je dit badje wel minstens 3 x per week en maak je er een echt ritueel van. Laat je voeten telkens een kwartiertje weken in het biermengsel en wrijf er daarna nog eens 5 -10 minuten met een puimsteen over, om eelt en dode huidcellen te verwijderen. Als SkinnyLover drink je misschien liever af en toe een glaasje wijn (met een lage alcoholgraad) dan calorierijk gerstebrouwsel. Toch heb je het misschien soms wel in huis voor je partner of vrienden. Steel dus vanaf nu af en toe een half blikje voor beauty-doeleinden. Omdat het mooie resultaat snel zichtbaar wordt, zal het je vast vergeven worden!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"