Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gevaren make-up

Zo haal je het mooiste uit jezelf (zelfs op drukke dagen)

Druk, druk... is een refreintje geworden dat we allemaal kunnen meezingen, maar hoe blijf je er mooi uitzien ondanks die drukke tijden? Op deze hamvraag wil iedereen het antwoord weten. Daarom: 4 onmisbare wenken om met minimale moeite stralend voor de dag te komen:

1. Leg je OOTD klaar

Drukbezette mama's en andere busy ladies kennen het probleem maar al te goed. Vroeg in de ochtend komen er 101 dingen op je weg die je aandacht opeisen. Meestal ben je bezig met je gezin, je auto, je huisdier... voor de deur in het slot valt. Zo sluipt het gevaar erin dat je niet meer aan jezelf toekomt. Leg daarom je kleren vooraf klaar, op een klassiek knechtje of een stoeltje in de badkamer. Het liefst nog met je accessoires en schoenen erbij. Zo'n planning van je Outfit Of The Day of OOTD kan een essentieel verschil maken tijdens de ochtenddrukte.

2. Enkel lippenstift

Make-up artiesten hebben allemaal een hoogstpersoonlijk stokpaardje: voor de ene mag je het huis nóóit verlaten zonder een streepje mascara, voor de ander is dat foundation. Toch is (felgekleurde) lippenstift het beste als de tijd amper 1 opsmukje toelaat. Misschien gaat ons idee regelrecht in tegen het gangbare beauty-advies, maar toch kan lippenstift hét verschil maken. Waarom? Je hebt er enkel een klein spiegeltje voor nodig. Desnoods kan je je lippen dus nog stiften in de auto of terwijl je je in de lift stapt op kantoor. Heb je toch nog een paar seconden tijd? Breng wat highlighter aan op je jukbeenderen. Zo zie je er in no time wakker en fris uit.

3. Een makkelijk kapsel

Tenzij je gezegend bent met probleemloos haar (wie van ons heeft dat geluk?), doet een makkelijk kapsel wonderen. De hoge paardenstaart of het knotje zijn natuurlijk snelle oplossingen, maar wel enkel voor vrouwen met dik haar. Bij dun en futloos haar gaat een kapsel snel 'zakken' en er slordig uitzien. Daarom moet je kapper je helpen met een kapsel waar je geen omkijken naar hebt. Hoe dan ook heb je een borstel, kam en (mini)haarspray in elke handtas zitten. Zo los je snel kleine probleempjes op. Je haar bepaalt zowat 50% van je look. Doodzonde als je het verwaarloost!

4. Douchen in alle rust

Wat is nu het allerbeste moment om te genieten van een douche? Alvast niet 's ochtends! Net zoals bij een deugddoend bad, kan je maar beter wachten tot je huisgenoten slapen om ongestoord te douchen. Het grootste voordeel is natuurlijk tijdwinst, maar een lekker warm wasmoment tijdens je avondritueel is de snelste weg naar een heerlijk deugddoende slaap! Durven we optimistisch te stellen dat er door het toepassen van deze handige trucjes zelfs tijd vrijkomt voor een gezonde ochtendgewoonte? We willen je alleszins helpen in je strijd tegen de tijd! Lees ook: Het beste ochtendritueel voor een gezond en slank lichaam. Te veel drukte is nooit goed, maar elke dag een helse morning rush kunnen we ook allemaal missen als kiespijn. Een verzorgd uiterlijk zorgt voor meer zelfvertrouwen, dus besteed er zeker toch enige aandacht aan, en doe het van binnenuit, door gezond te eten en te drinken. Daarmee zit je al goed van bij de basis, en heb je minder sier nodig!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"