Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
relatie sterker maken

5 dingen die je kan doen om je relatie sterker te maken

Geen enkele relatie zit op elk moment even goed. Hoe je het ook draait of keert: aan een relatie moet je blijven werken. Zowel in het begin als wanneer je al enkele maanden of zelfs jaren samen bent. Gelukkig zijn er vijf kleine, maar effectieve dingen die je kan doen om je relatie weer nieuw leven in te blazen. Stuk voor stuk dingen die je relatie sterker maken.

1. Kus en knuffel

Het lijkt misschien iets heel voor de hand liggend, maar veel mensen vergeten na lange tijd hun affectie voor elkaar te tonen in de vorm van een kus of een knuffel. Elkaar een kus geven of even knuffelen vlak voor je ergens naartoe vertrekt, versterkt de band tussen jullie twee. Je voelt je geliefd en vanbinnen voel je een innerlijke vrede, omdat je genegenheid van de andere ontvangt. Een kus of een knuffel moet echt niet per se tot seks leiden, fysiek contact daarnaast is minstens even belangrijk en zelfs nog belangrijker om een intieme relatie te creëren en te behouden.

Lees ook: 5 overtuigende redenen om meer te knuffelen

2. Zeg elkaar gedag

Op het eerste gezicht is dit misschien een banale tip, maar vergis je niet: het maakt wel degelijk verschil. In plaats van de deur uit te lopen zonder iets te zeggen, terwijl je partner net aan zijn eerste tas koffie van de dag bezig is, kan je ook kort de tijd nemen om elkaar even aan te kijken en bewust dag te zeggen tegen elkaar. Of dat nu met een liefdevolle blik of een snelle omhelzing gebeurt: elk liefkozend gebaar telt. Het zal de vlinders in je buik weer doen opfladderen en je humeur van die dag ongetwijfeld positief beïnvloeden.

Lees ook: Een goed humeur dankzij deze 6 simpele trucjes

3. Ga samen slapen

De doodsteek van de intieme band in een relatie is vaak te weinig tijd spenderen met elkaar. Het is normaal dat je elkaar overdag niet altijd ziet, aangezien je moet werken. Daarom is het belangrijk om 's avonds toch wat moeite te doen om jullie band te onderhouden. Het is absoluut niet gezellig als jij elke avond al om 22u in je bed kruipt, terwijl je partner pas om 1u besluit om onder de lakens te kruipen. Op die manier leef je op een totaal verschillend ritme en heb je amper de kans om nog iets tegen elkaar te vertellen. Zoek een compromis en probeer op ongeveer hetzelfde uur te gaan slapen. Zo liggen jullie samen in bed en kan je makkelijk nog wat nababbelen over je dag. Al lukt dit maar één keer per week, het is beter dan niets.

Lees ook: Dit moet je dringend weten als jouw partner snurkt

4. Stuur overdag eens een berichtje

relatie sterker maken
Veel koppels sturen voornamelijk in het begin heel wat appjes over en weer, maar eens de relatie wat gevorderd is, laten ze dit snel achterwege. Toch schept het een betere band tussen jullie en zal het jullie relatie sterker maken als jullie af en toe eens een onverwacht berichtje sturen om te informeren naar hoe het met de andere is of hoe iets is verlopen. Uiteraard is het ook oké om dit 's avonds te vragen wanneer de andere thuiskomt, maar het is een kleine attentie die de andere doet inzien dat je hem graag ziet en dat je aan hem denkt. Bovendien is dat een aangename verrassing die de verliefdheid weer wat kan opwekken.

5. Leg je smartphone weg

smartphone minder gebruiken
Als je dan eindelijk een avondje vrij hebt voor jullie twee is het echt niet aangenaam als je de hele tijd op je smartphone zit te tokkelen. Die berichtjes zullen er later ook nog opstaan en die meldingen op sociale media ga je niet missen. Geniet van elkaar in het moment en leg de smartphone gewoon weg. Het is de bedoeling om een moment met elkaar te spenderen en bij elkaar te zijn zonder dat de rest van de wereld daar moet tussenkomen. Leg die smartphone dus gewoon even weg.
Zo kan je in vijf simpele stapjes jouw relatie sterker maken!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"