Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
planten verzorgen tijdens de hitte

Zo kan je best jouw planten verzorgen tijdens de hitte

Tijdens de hitte zijn we voornamelijk bezig met onszelf te beschermen. Toch zijn er nog heel wat andere zaken die wat extra aandacht, wat meer water en een speciale verzorging verdienen. Je planten bijvoorbeeld. Je wil toch niet dat je mooie planten na de hitte plots verlept zijn? Zo kan je best jouw planten verzorgen tijdens de hitte.

1. Zet ze in de schaduw

planten verzorgen tijdens de hitte Het komt vast niet als een verrassend nieuwtje dat jouw favoriete plant of die mooie bloemen die je hebt gekregen niet bepaald van de brandende zon houden. Het is het beste om jouw planten neer te planten op een schaduwrijke plek. Als de zon fel schijnt dan is het licht namelijk te fel en kunnen veel kamerplanten makkelijker verbranden en uitdrogen. Ja, zelfs planten kunnen verbranden.

2. Hydrateren

planten verzorgen tijdens de hitte Niet alleen jij moet voldoende water drinken, ook jouw planten moeten voldoende gehydrateerd worden. Tijdens de hitte hebben ze zelfs dubbel zoveel nood aan water dan normaal. Zet je gieter tijdens de dag op een koele plek, want anders verschroei je de planten met het warme water uit de gieter en dat zou zonde zijn. Hoeveel water de plant juist nodig heeft, hangt uiteraard af van de soort plant die je moet verzorgen. Wanneer het zo warm is kan je de plant best heel vroeg in de ochtend en laat in de avond water geven, zodat de wortels voldoende tijd krijgen om het vocht op te nemen. Dat is alvast een eerste stap om je planten te verzorgen tijdens de hitte: genoeg water geven. Naast de gewone hoeveelheid water, kan je de plantjes best regelmatig wat benevelen.

Lees ook: Waarom je planten in huis moet halen

3. Pas op met de airco

planten verzorgen tijdens de hitte Een airco is dan misschien de perfecte verfrissing voor jou, je planten zijn er iets minder fan van . De verandering in temperatuur is slecht voor bloemen en planten. Het beste wat je kan doen is gewoon je ramen openzetten en proberen de buitenlucht naar binnen te halen, tenzij deze alleen maar meer warmte geeft natuurlijk. Toch is die lucht nog steeds beter voor de planten dan de lucht van de airco. De plotseling koude en droge lucht is slecht voor de blaadjes. Je moet iets over hebben om je favoriete groene vriendjes de hitte te helpen overleven.

Lees ook: Is airco slecht voor je gezondheid?

4. Geef geen extra plantenvoeding

planten in huis Het is misschien verleidelijk om je planten extra in de watten te leggen door ze wat extra voeding te geven. Toch is dat geen goed idee. Door de warmte en de zon krijgen de planten al voldoende licht en energie, nog extra voeding is hierbij overbodig. Meststoffen verhinderen bovendien de opname van water, terwijl het al moeilijker is voor planten om tijdens de hitte voldoende vocht en water op te nemen. Laat ze dus gewoon natuurlijk hun ding doen.

Lees ook: Deze planten verbeteren je nachtrust

Zo kan je best jouw planten verzorgen tijdens de hitte om ze deze te doen overleven.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"