Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
zomergevoel langer vasthouden

Zo kan je dat zomergevoel langer vasthouden

De zomer komt op zijn einde en de herfst loert al achter het hoekje. De lange, warme zomerdagen vol terrasjes en barbecues zijn alweer bijna verleden tijd. Heb je het gevoel dat die zomervakantie op het strand gevoelsmatig al drie maanden geleden is in plaats van drie weken? Ben je dat regenachtige weer stiekem nu al een beetje beu? Dankzij deze tips kan je dat zomergevoel langer vasthouden. Laat het zonnetje in je hart en je wordt vanzelf het zonnetje van de herfst!

1. Vervang terrasjes door een restaurant

zomergevoel langer vasthouden Oké, toegegeven, het is heel gezellig om met je vrienden op een terrasje in de warme zomerzon te zitten. Op het terras samen iets eten en iets drinken, geeft nog net die extra dimensie aan je avond. Toch zijn restaurants binnen even gezellig. Laat het regenachtige weer je dus niet tegenhouden om 's avonds je sociale agenda vol te plannen met etentjes en afspraken met vrienden. Je kan evengoed bij je thuis zelf een etentje organiseren. Maak je favoriete zomergerecht klaar en voilà: je waant je weer helemaal op vakantie. Wat is er ontspannender dan op een regenachtige dag met je vrienden afspreken? Het zomergevoel langer vasthouden, lukt zo zonder problemen! Lees ook: Intuïtief eten: daarom helpt het jou af te vallen

2. Plan je volgende vakantie

zomergevoel langer vasthouden Niets beter om in de vakantiestemming te blijven dan het boeken van een volgende vakantie. Zo heb je in je hoofd iets om naar uit te kijken en heb je een extra motivatie om tijdens je dagen op kantoor goed je best doen. Inspanning verdient ontspanning, toch? Zoek al op wat je gaat doen, stippel wat routes uit, kijk wat de leukste lokale restaurantjes zijn en het voelt bijna aan alsof je al in het land zelf bent. Een boek over je nieuwe vakantiebestemming is bijvoorbeeld de ideale lectuur voor op het openbaar vervoer onderweg naar je werk. Lees ook: Pendelen leuker maken met deze 5 nuttige tips

3. Maak je bed op

zomergevoel langer vasthouden Wanneer je op hotel gaat of in een leuk appartementje verblijft in het buitenland, vind je het heel aangenaam om binnen te komen in een mooi opgemaakte kamer. Doe dit 's morgens thuis ook, zodat je telkens in een propere slaapkamer binnenkomt en je jezelf zo opnieuw dat vakantiegevoel bezorgt. Als je dat meteen doet 's morgens bij het opstaan, dan gaat het 's avonds eens zo leuk zijn om in je bed te kruipen. Bovendien ziet het er beter uit en voelen je lakens ook veel frisser aan. Lees ook: Hoe vaak moet je eigenlijk je lakens wassen?

4. Leg je smartphone vaker weg

wakker worden Wanneer we in het buitenland zijn, lijkt het plots zo makkelijk om die smartphone wat meer weg te leggen en te focussen op het moment zelf. Door die meer weg te steken, heb je plots veel meer tijd over om rond je te kijken, waardoor je de vakantie zelf bewuster en intenser beleeft. Dat zorgt ervoor dat je met een ontspannen gevoel en opgeladen batterijen weer naar huis keert. Eens thuis beloof je jezelf plechtig dat je deze goede vakantiegewoonte ook hier gaat volhouden. Niets is minder waar. Eens die eerste meldingen en mailtjes weer zijn binnengekomen, zit je meteen weer alles te bekijken of op alles te reageren. Probeer thuis die goede gewoonte door te zetten en toch die smartphone meer weg te steken. Op die manier haal je dat gevoel van innerlijke rust meer naar het dagelijkse leven, waar je mentale gezondheid de vruchten van plukt. Lees ook: 3 efficiënte manieren om je smartphone minder te gebruiken Dat zomergevoel langer vasthouden, is iets wat we allemaal willen. Probeer alvast deze vier tips uit en voor de rest? Aftellen naar volgende zomer, maar vooral ook genieten van de gezellige herfst en winter.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"