Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
propere badkamer

Zo krijg je écht alle bacteriën weg uit de badkamer

Je badkamer proper krijgen is altijd één van de zwaarste klusjes tijdens het kuisen. Deze plek in huis is jammer genoeg een echte broeihaard van bacteriën waarbij haren in het doucheputje nog maar het begin zijn. Dankzij deze tips krijg jij écht alle bacteriën weg en kan je genieten van een heel propere badkamer.

1. De badkamermat

propere badkamer De badkamermat is iets wat vaak over het hoofd gezien wordt tijdens het kuisen. Iedereen weet dat een mat veel bacteriën aantrekt. Zeker in de badkamer waarin we ons klaarmaken na het douchen en dus veel haren en huidcellen verliezen. Bij het schoonmaken is de mat een van de dingen die je mee moet kuisen. Klop de mat eerst stevig uit op het terras of op straat, stofzuig hem grondig en was hem vervolgens in de wasmachine. Hang hem buiten om te drogen en voila: een frisse mat die op je pas gekuiste vloer kan liggen blinken.

2. Kranen en wastafel

schoonmaken Schrob met een proper sponsje dat je bijvoorbeeld anders zou gebruiken om af te wassen al je kranen, de douchekop en de wastafels schoon. Vaak blijven hier nog restjes van tandpasta of gezichtscrèmes aanhangen of liggen er nog heel wat haren in de afvoer van de wastafel. Gebruik een grondig schoonmaakmiddel om alles grondig proper te schrobben en veeg vervolgens alles droog met een handdoek. Zorg ervoor dat elk spatje water uit je wastafel verdwenen is voor een extra proper effect.

3. Douchewand of douchegordijn

propere badkamer Het is niet voldoende om alleen de douche zelf grondig uit te kuisen. Ook de douchewand of het douchegordijn verdient wat schoonmaakaandacht. Spoel het douchegordijn goed af of was het in de wasmachine. Als je glazen douchewanden hebt, maak je deze het best schoon met een spons en een schoonmaakmiddel. Minstens één keer per maand kan je ze best ook behandelen met een anti-kalkproduct. Het vochtige water dat telkens over de wand stroomt, brengt namelijk het risico op kalkplekken mee.

4. De afvoer

De afvoer van de wastafel en van de douche zijn héél belangrijk om grondig schoon te maken. Het is bijna onvermijdelijk dat er op een week tijd weer heel wat nieuwe haartjes in de afvoer blijven steken en dus essentieel dat je dit elke week of meerdere keren per week opnieuw proper maakt. Neem iets klein zoals een borstel of een oude tandenborstel waarmee je alle restjes vlot uit je afvoer krijgt. Hoe vaker je dit doet, hoe minder werk je wekelijks hebt om alles proper te krijgen.

Lees ook: Hoelang moet je je handen wassen om bacteriën weg te krijgen?

5. Badkamerproducten

propere badkamer Ook de badkamerproducten in de kasten moet je regelmatig afkuisen. Gooi lege verpakkingen en producten weg en maak degene die je dagelijks gebruikt proper met een doekje. De kans bestaat dat wanneer je bepaalde producten regelmatig gebruikt er soms restjes van het product aan de verpakking blijven hangen. Wie een propere badkamer wil, moet oog hebben voor de details!

Lees ook: Dit zorgt voor meer bacteriën dan je denkt Dankzij deze tips zal jouw propere badkamer helemaal blinken!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"