Doorgaan naar inhoud
Zo leer je voedingsetiketten lezen: ontbijtproducten

Zo leer je voedingsetiketten lezen: ontbijtproducten

Wanneer je wilt afslanken, is het evident om voedingsetiketten goed te leren lezen. Je wilt immers geen voedingsmiddelen binnenkrijgen die je niet helpen afvallen. Alain legt in onderstaande video uit hoe je voedingsetiketten van ontbijtproducten moet lezen.

Of je nu een potje pesto uit het supermarktschap pakt, of een volkoren brood: aan een etiket vol met informatie zul je niet ontkomen. Vetten, suikers, koolhydraten,... het staat er allemaal op vermeld. Maar hoe lees je nu juist zo'n voedingsetiket?

Lees enkel de ingrediënten

Ten eerste is het zeer belangrijk dat je niet de voedingswaarden moet lezen. Dus sla de aantallen koolhydraten en vetten gerust over. Lees enkel de ingrediënten, dat scheelt je kilo's.

Zo leer je voedingsetiketten lezen: ontbijtproducten

Let bij onderstaande producten vooral op deze ingrediënten:

Granola

  • Nektar: klinkt gezond, maar is gewoon suiker.
  • Chichoreiwortelvezel: ook dit smaakt zoet dus een tweede suiker.
  • Raapzaadolie: deze olie is slecht wanneer je wilt afvallen. Beter wordt er olijfolie gebruikt, maar dan wordt granola een pak duurder.
  • Chiazaad en lijnzaad: maakt de darmen lui en zijn een verborgen laxeermiddel.
suiker
Brood
Als brood niet 100% biologisch gecertificeerd is, ben je al niet zeker van de ingrediënten.
  • Mout: is gewoon een kleurstof die bovendien ook zoet smaakt.
brood
Ontbijtgranen
  • Suiker.
  • Glucosestroop: goed voor de zwembandjes om je middel..
  • Aroma's: weet dat aroma's altijd worden gespoten op maltodextrine (glucose, dus suiker).
cornflakes
Ontbijtbeschuit met fruit en granen
  • Suiker
  • Gerstmoutextract: dit is óók een suiker.
  • Glucosestroop: nóg een suiker..
  • Palmolie: niet enkel slecht voor hart-en bloedvaten, maar maakt ook de zwembandjes dikker. En bovendien erg slecht voor onze planeet.

Kijk voor de hele uitleg naar onderstaande YouTube-video en vergeet je niet te abonneren op ons kanaal!

Vorig artikel Productief thuiswerken: do's & dont's
Volgend artikel Een zwak immuunsysteem? Let op deze signalen