Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
haar volume tips

Zo lijkt je haar 3 x dikker: 6 tips voor meer volume die ook je kapper toepast

Haar met een wild volume lijkt dikker en gezonder. Dat willen we! En je bent niet alleen; kappers kennen die wens maar al te goed. Daarom delen we graag hun beproefde tips voor een mooi, vol kapsel:

Massage

Een massage voor meer volume? Dat klinkt vreemd. Maar het werkt echt! Door je hoofdhuid te masseren stimuleer je de bloedcirculatie naar de haarzakjes. Dat versterkt de haarwortels en geeft zo een boost aan je slappe coupe. Het is dus niet alleen om je een heerlijk spa-momentje te bezorgen dat je kapper je hoofdhuid masseert.

Pitten en zaden

Door het eten van gezonde vetten blijven je nagels, huid en ook je kapsel in optimale conditie. Zet dus minstens 3 x per week inktvis, makreel, ansjovis, zalm of tonijn op het menu. Geen fan van vis? Knabbel op pompoenzaadjes en zonnebloempitten, die zitten vol ijzer en L-lysine. Deze mineralen zorgen indirect voor meer volume, omdat ze de groei van je manen een boost geven. Met de juiste voeding kan je je lokken ook een mooie glans geven. Hoe? De beste tips vind je in dit artikel. Bij jaloersmakend haar hoort een stralende huid. Verzorg je teint van binnenuit

Speel met kleur

Voor dit trucje moet je je kapper onder de arm nemen, of je kan een kleurshampoo zoeken die je lokjes afzonderlijk oplicht. Vooral fijn haar leeft enorm op door het spelen met verschillende tinten: die zorgen voor optisch volume. Een goudblond kapsel met enkele lokjes licht-tot chocoladebruin haar oogt vaak ook moderner dan een volledig platinablonde coupe. De kapper kent deze techniek als het aanbrengen van 'highlights en lowlights'.

Slapen met een knotje

Wil je wakker worden met meer volume in je haar? En heb je toch geen zin om naast je partner te slapen met rollers of krulspelden in het haar? Breng wat volumemousse aan op fris gewassen haar en bind het in een hoge staart of knot. 's Ochtends even uitschudden en je wordt getrakteerd op een mooie, volumineuze slag in je haar.

Dag 2

volume haar tips
Vlak na het wassen is het haar vaak te glad om er volume in te krijgen.Om gladde en volumeloze lokken te vermijden, was je je haar het beste 1 dag van te voren.

Touperen als een pro

Wie kent nog de terugkamtechniek? Het is niet gezond om je haar elke dag te touperen, maar 1 of 2 x per week mag best. Het is namelijk de makkelijkste manier om zonder veel toevoegingen snel volume te creëren. Neem een niet al te grote pluk haar en kam (met een fijne kam of toupeerkam) tegen de haarrichting in. Belangrijk is wel dat je enkel de onderste lagen terugkamt. Zo valt het buitenste, gladde haar er mooi overheen en wordt het getoupeerde haar bedekt. Geen tijd voor poespas? Spray snel een goede textuurspray over je lokken. Die creëert net zo veel volume als een droogshampoo, maar zonder het doffe effect. Koop een kwaliteitspray die ook voor extra glans zorgt. Let er tenslotte ook op dat je je haar voorover gooit terwijl je het droogt, en gebruik een ronde volumeborstel. Eindig altijd met de föhn op de koude stand en voila: je bent klaar om de dag vol zelfvertrouwen te starten, met een bos luchtig, veerkrachtig en volumineus haar!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"