Doorgaan naar inhoud
Zo vaak mag je per dag eten wanneer je af wilt slanken

Zo vaak mag je per dag eten wanneer je af wilt slanken

Als je gewicht wil verliezen, volgt er meestal een resem aan   'regeltjes' waar je je aan dient te houden. Dat vet eten en snoepen no-go's zijn, weet je inmiddels. Maar hoe vaak je per dag mag eten is niet altijd even duidelijk. Wij leggen het je uit.

Nu zijn er bij SkinnyLove weinig 'regeltjes' waar je je aan dient te houden. "Schudden en drinken" is het devies en de rest volgt vanzelf. Wat wél heel belangrijk is (naast gezond eten) is dat je de regelmaat erin houdt en op min of meer vaste tijden eet.

Zo vaak mag je eten op een dag als je af wilt vallen

hoe vaak per dag etenJe moet ervoor zorgen dat je je metabolisme op gang houdt. Dit doe je niet door zo weinig mogelijk te eten, maar door je verbranding continu 'aan te wakkeren'. Wanneer je rond dezelfde tijdstippen drie hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch, avondeten) en twee tussendoortjes eet, zorg je ervoor dat je lichaam blijft verbranden en je dus afvalt (wanneer je gezond eet, uiteraard). Om je metabolisme te activeren is het noodzakelijk om 's ochtends te ontbijten. Zo verbrandt je lichaam niet alleen beter, je krijgt er ook nog eens een boel energie voor terug! Als je tussen ontbijt en lunch geen tussendoortje neemt, is je energie snel weer opgebrand met als gevolg dat je moe, hongerig en bovendien chagrijnig rondloopt.

Lees ook: vermijd deze stiekeme dikmakers

Wat kun je het beste eten als tussendoortje?

Een tussendoortje is natuurlijk geen candybar of zak chips. Een stuk fruit of groente zoals appels, komkommer, paprika of een bakje druiven houden jouw energiepijl en metabolisme prima op peil.

Wil jij ook gezond afvallen zonder dieet? Koop dan nu een SkinnyLove vermageringskuur¹ .

Vorig artikel Afslanken door intermittent fasting: wat zegt de wetenschap?
Volgend artikel Kleine foutjes wanneer je wilt afslanken: koolzuurhoudende dranken