Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
zomer gemakkelijk afvallen

Gemakkelijk afvallen in de zomer: waar of niet waar?

"Als het het warmer wordt, dan verlies je snel wat overtollige kilo’s." Dat hoor je vaak, maar langs de andere kant kennen we ook de vakantiekilo’s die er enorm snel bij komen. Alain heeft om die reden 5 jaar geleden SkinnyLove voor zichzelf ontwikkeld! Hoe zit het nu precies met de zomer en gemakkelijk afvallen?

Geen eetlust

gemakkelijk afvallen zomerJe energiebalans hangt van een aantal dingen af die bepalen of je afvalt of bijkomt. Slechts één daarvan is temperatuur. Bij zo’n 25-30 graden zorgt je lichaam ervoor dat je lichaamstemperatuur niet te veel zal oplopen. De ruststofwisseling wordt dus aangepast. Ook je eetlust neemt af. Dit komt omdat je lichaam minder van het hormoon serotonine, ofwel jouw gelukshormoon, aanmaakt. Serotonine zorgt er voor dat je meer honger hebt, of in dit geval dus minder.

Lees ook: Een verklarende factor achter overgewicht? Dit verrassende lichaamsdeel beïnvloedt meer dan je denkt

Minder beweging

gemakkelijk afvallen zomerWordt het tropisch warm, dus boven de 30 graden, dan krijg je een benauwd gevoel en heb je totaal geen honger meer. Maar als je denkt dat je bij hoge temperaturen dus gemakkelijk veel zult afvallen, ben je verkeerd. Als het zo warm is, ga je vaak automatisch ook minder bewegen. Want je hebt dan meestal geen zin om te gaan lopen of sporten, dus je verbrand ook minder calorieën. Als je SkinnyLove drinkt is niet bewegen geen enkel probleem, dat hebben al heel wat SkinnyLovers ondervonden!

Lees ook: Het effect van buitenlucht op jouw gezondheid

Vakantiekilo’s

gemakkelijk afvallen zomerDit is het probleem van op vakantie zijn. Je ontspant, doet minder dan normaal en je zit vaker op een terras. Je verbruikt op die momenten heel weinig calorieën. Terwijl je wat eten betreft vaak naar niets kijkt. Lekker eten, uitgebreide buffetten en een extra glaasje wijn. Het is dat vakantiegevoel dat veel mensen doet vergeten hoe ongezond ze bezig zijn. Je mag genieten op vakantie, maar je weet zelf ook wel dat die momenten ervoor zorgen dat je aankomt. Een oplossing voor die bijkomende vakantiekilo’s is SkinnyLove¹ . Begin de dag met onze ochtendkuur, voor het warm wordt. Na het middageten schakel je over op de namiddagkuur. Gemakkelijk, toch? Je kan SkinnyLove ook perfect koud drinken. Als je niet veel zin hebt om te eten? Dan eet je een hongerstillende SkinnyLove bar. Dat is dat hongergevoel weer even verdwenen. Dan heb je geen zin in die ongezonde uitgebreide etentjes en extra glazen wijn. Je zal je stukken beter in je vel voelen én zo wordt gemakkelijk afvallen in de zomer een waarheid!

Lees ook: De werking van SkinnyLove ontdek je hier!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"