Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
zomerkilo's verliezen

Zomerkilo's verliezen? Zo lukt het jou op een vlotte manier

Het einde van de zomer komt in zicht en het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur. Je hebt twee maanden lang genoten van de overheerlijke temperaturen die de zon ons voorschotelde en al minstens even hard genoot je van de lekkere drankjes en hapjes die daarbij kwamen kijken. Resultaat? Een paar extra kilo's op de weegschaal. Wil je die zomerkilo's verliezen, maar weet je niet hoe? Geen paniek! Zo lukt het jou op een vlotte manier.

1. Gebruik je gezond verstand

zomerkilo's verliezen Een heel belangrijke starttip om succesvol kilo's te verliezen: gebruik je gezond verstand. Start niet met crashdiëten waarbij je een week uitsluitend sapjes drinkt of ga niet ineens de helft minder eten. De kilo's gaan er zo misschien snel afvliegen, maar het is absoluut niet gezond voor je lichaam en ze zullen er weer aanhangen voor je het weet. Je kan beter investeren in een duurzame en gezonde levensstijl die jou op lange termijn de gewenste resultaten oplevert. Luister naar je lichaam en eet wanneer je daar nood aan hebt. Maak daarbij verstandige keuzes in wat je eet.

Lees ook: Zijn versgeperste sapjes eigenlijk gezond of niet?

2. Drink voldoende water

zomerkilo's verliezen Heb je jezelf een beetje laten gaan wat zomerdrankjes betreft? Dat maakt niet uit, je hebt ervan kunnen genieten. Maar nu: back to business. Focus op je dagelijkse hoeveelheid water en drink zeker 1,5 liter tot 2 liter water per dag. Je zit automatisch sneller vol, waardoor je minder geneigd bent om voortdurend te eten. Bovendien is water heel gezond en levert het je geen onnodige suikerpieken op zoals frisdrank, fruitsap of cocktails veroorzaken. Dat betekent dat het drankje jou niet in de verleiding brengt om te zwichten voor je favoriete zoute of zoete snacks. Wat je wel kan doen om je water wat op te fleuren, is het toevoegen van een stukje komkommer, wat blauwe bessen, een schijfje citroen of het natuurlijke extract SkinnyLove. Op die manier heeft je water meer smaak en krijg je nog eens extra voedingsstoffen binnen: win-win!

Lees ook: Zo kom je te weten of je te weinig water drinkt

3. Slaap voldoende

zomerkilo's verliezen De zomerterrasjes tot in de vroege uurtjes laat je maar beter eventjes achterwege. Probeer terug een regelmaat in je slaapritme te vinden, zodat je elke nacht aan je broodnodige aantal uren slaap komt. Een belangrijk duwtje in de rug bij het verliezen van wat kilo's. Die uren slaap doen wonderen voor je lichaam en bezorgen je meer energie, waardoor je sneller gezonde keuzes maakt. Vermoeidheid doet je meer zin krijgen in ongezonde voeding en suikerrijke snacks, waardoor je alleen nog vermoeider geraakt. Een vicieuze cirkel dus. Voldoende slaap en het maken van gezonde keuzes gaan hand in hand. Lees ook: Zo lukt het jou wél om op tijd te gaan slapen

4. Snack bewust

zomerkilo's verliezen Laat je niet verleiden door ongezonde snacks en al zeker niet door onbewust snacken. Vraag je jezelf af waarom je maar niet afvalt, ook al eet je gezond? Vergeet je daar stiekem wel dat stukje taart van die verjaardag of die reep chocolade bij te tellen? Deze dingen maken een groter verschil dan je denkt. Denk bewust na over alles wat je in je mond steekt en kies steeds voor gezonde snacks, zoals een stuk fruit of Craving killer, die jou met een verzadigd gevoel achterlaten. Lees ook: Zijn tussendoortjes gezond of niet? Wel op deze manier!

5. Beweeg meer

zomerkilo's verliezen Probeer ook meer te bewegen. Akkoord, de temperaturen gaan stilletjes aan omlaag en het wordt weer vroeger donker, maar trap niet in de val van de comfortabele zetel. Ook tijdens de herfst en de winter is er tijd om te sporten. En zomerkilo's verliezen, vraagt iets meer beweging dan de wandeling van de zetel tot de koelkast. Versla de vermoeidheid, draai de knop om en spring uit je zetel. Of je nu een halfuurtje gaat wandelen, een rondje gaat lopen of wat baantjes trekt in het zwembad: elke vorm van beweging helpt je richting een gezond lichaam. Lees ook: Dit is waarom succesvol afvallen meer is dan alleen maar gezond eten en meer bewegen Zomerkilo's verliezen? Geen probleem voor jou dit jaar!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"