Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
zomerproof

Zomerproof dankzij deze 4 simpele tips

De zomer komt er weer aan. Daar zijn we allemaal heel blij mee, want die zomerse en warme temperaturen maken ons veel gelukkiger dan de regenachtige en winderige dagen in de herfst en de winter. Dankzij deze 4 simpele dingen ben jij helemaal zomerproof en klaar om de beste versie van jezelf te zijn deze zomer.

1. Eet de juiste voeding

Kies voor de juiste voeding om helemaal zomerproof te zijn. Gezonde voeding houdt veel meer in dan alleen maar salades eten. Je hoeft zeker niet minder te eten om gezonder te zijn. Het gaat er daarentegen net om dat je voldoende eet én vooral dat je juist eet. Probeer verschillende nieuwe groenten uit die je nog nooit eerder probeerde en laat je verrassen door de gezondheidsvoordelen en de heerlijke smaken ervan. Als je een maaltijd samenstelt, denk dan aan alle juiste ingrediënten die je nodig hebt. Denk aan voldoende groenten en fruit in alle kleuren die je jezelf maar kan inbeelden van bosbessen en paarse aubergine tot rode ui, groene spinazie en gele paprika. De variatie aan kleuren leveren je heel wat antioxidanten of beschermende stoffen op die onder andere je immuunsysteem versterken. Voeg eveneens proteïnen toe aan je maaltijden in de vorm van onder andere kip, vlees, vis of boekweit.

Lees ook: 7 overtuigende redenen om meer pure voeding te eten

2. Beperk de hoeveelheid suiker

beste versie van jezelf Een eerste stap om je suikerinname te beperken, is simpelweg alle ongezonde producten vol suiker en vet uit je kast halen. Wil je niet in de verleiding komen om voeding zonder voedingsstoffen zoals ijs, koekjes, taart en cornflakes op te eten? Koop het dan gewoon niet. Simpeler dan dat kan het niet. Al zal het toch iets moeilijker worden, aangezien je lichaam moet afkicken van de suiker waaraan het gewend is. Let ook op dat het hier niet gaat over gezonde en natuurlijke suikers die je uit fruit haalt, die mogen uiteraard nog wél. Geef je lichaam de juiste suikers om zomerproof te geraken. Om van je suikerverslaving af te geraken kan je starten met een kuur SkinnyLove. Dit biologische drankje bestaat uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten die ervoor zorgen dat je smaakpapillen gereset worden. Wat dat juist inhoudt? Je verlangen naar té zoet, té zout en vooral té ongezond eten verdwijnt, omdat het je simpelweg niet meer zal smaken. Toch nog af en toe zin in iets zoet of zout? Dan is er de Craving killer om hier op een gezonde manier komaf mee te maken!

Lees ook: Zoveel kilo suiker eten we écht per jaar

3. Beweeg

gezonde keuzes Elke vorm van beweging zal je energieniveau en je zelfvertrouwen een boost geven, waardoor je supergoed in je vel zit. Je hoeft zelfs niet per se 10 kilometer te gaan lopen om zomerproof te worden. Elke kleine stap telt! Je kan het type beweging laten afhangen van wat je zelf graag doet en waar je jezelf goed bij voelt. Of dat nu wandelen, fietsen, zwemmen, lopen of iets anders is: alles helpt. Probeer elke dag minstens een halfuurtje te bewegen om je beter te voelen, maar uiteraard geldt hier: hoe meer beweging, hoe beter.

Lees ook: Wat veel zitten écht met ons lichaam doet

4. Neem tijd voor jezelf

zomerproof Hoe meer stress je hebt, hoe slechter je in je vel zit. Als je veel stress hebt, pieker je veel en zit je met veel mentale ballast. Om je op en top in je vel te voelen is een optimale balans tussen je lichaam en je geest noodzakelijk. Hoe je jezelf mentaal voelt, heeft een grotere impact op je lichamelijke gezondheid dan je denkt. Neem dus echt voldoende tijd om te ontspannen, hoe cliché dat misschien klinkt. Plan momenten in dat je helemaal tot rust kan komen. Dat kan zowel me-time als een moment met vrienden zijn, van mediteren en yoga, tot sporten of gezellig samen iets doen. Mindfulness is iets wat je echt beter doet voelen. Een gezonde geest in een gezond lichaam is iets waar je echt naar moet streven.

Lees ook: Waarom we meer moeten ontspannen om beter te werken

Door op deze 4 simpele puntjes te letten, zal jij deze zomer en nog ver daarna de beste versie van jezelf zijn!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"