Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
voordelen olijfolie

Zwaar onderschat: zo handig is olijfolie in de badkamer

Niets mis met een verzorgingsolie uit de parfumerie, maar ook olijfolie zit vol voordelen waar we niet altijd gebruik van maken. Als je houdt van puur natuur is de olie van de vrucht ook een optie in de badkamer. Als je 1 van de volgende 6 schoonheidswensen hebt, is olijfolie jouw redding!

1. Het helpt striae verdwijnen

Striemen krijgt ons lichaam tijdens een groeiproces (tijdens de puberteit, de zwangerschap of bij bodybuilders door extreme spiergroei) en dus eigenlijk volkomen normaal. Nu is het natuurlijk begrijpelijk dat je ze onsierlijk vindt. Een dagelijkse massage met opgewarmde olijfolie van goede kwaliteit kan helpen. Draaiende cirkelbewegingen met olie helpen ook om striemen te voorkomen tijdens de zwangerschap. Een bijkomend voordeel is dat de zone rondom de 'gespannen' of harde buik extra doorbloeding krijgt.

2. Voor zijdezacht haar

Misschien heb je wel al eens gehoord dat je eerst je conditioner moet aanbrengen, en dan pas je shampoo? Ook olijfolie kan je gebruiken vóór je je haar wast. Het fijnste is nog als je partner of iemand anders de olie bij je kan aanbrengen. Dan kan je net zoals in het schoonheidssalon lekker gaan liggen met je haren omlaag, zodat de olie zijn werk kan doen. Opgepast: pure olijfolie is een zware, kleverige substantie. Je hebt er maar een beetje van nodig. Beperk je ook zeker tot de onderste delen van je haar. Ben je iets te gul met het 'groene goud', is de kans groot dat je je haar de volgende dag opnieuw moet wassen.

3. Gelaatsolie vol antioxidanten

voordelen olijfolie Olijfolie barst van de antioxidanten en de vitamine E. In de winter, of telkens wanneer je huid droog en trekkerig aanvoelt kan je enkele druppeltjes aanbrengen op de plaatsen waar je huid er het meeste naar snakt. Meestal is dat rond de ogen en de mondhoeken. Opgepast: olijfolie is heel rijk, gebruik het daarom met mate. Laat de olie op je hand druppelen (niet meer dan 3 druppeltjes is vaak genoeg) in plaats van hem rechtstreeks in je handpalm te laten vloeien. Gebruik je te veel olie, dan raken je poriën verstopt... en dat vermijden we het liefst altijd! Ook goed om je huid te voeden met vitamines en antioxidanten? Dagelijks SkinnyLove drinken, dat bovendien erg goed is voor een gezond gewicht.

4. Voor gladde voetjes

De zalig rustgevende geur van zeepjes met olijfolie kennen we allemaal. Er gaat niets boven een Aleppozeepje met dat zuivere aroma. Gebruik het bijvoorbeeld eens in een zalig ontspannend voetbadje. Sluit af met een zachte massage van de voet. Besteed vooral veel aandacht aan je tenen (olijfolie helpt bij het verwijderen van nagelriemen, ook op je handen) en je hielen, waar je bestaande kloofjes kan verzachten en nieuwe barstjes kan voorkomen.

5. Natuurlijke make-upverwijderaar

Al van bij de Egyptenaren is olijfolie een vaak gebruikte verzorging. Ook vandaag zit de olie nog als bestanddeel in zeep en reinigingsproducten. Zolang je maar de juiste (kleine) hoeveelheid gebruikt, kan je de olie direct op de huid gebruiken, zonder toevoeging van zeep. Dompel een wattenschijfje in een klein beetje olie. Wrijf het dan over elke plaats waar je make-up moet verwijderen. Spoel achteraf goed met lauwwarm water zodat er geen overtollige olie blijft zitten.

6. Mooi tot in de puntjes

Serums kosten soms een flinke duit. Wil je besparen, wrijf dan een beetje olijfolie in je haarpunten. Je breekbare haaruiteinden zijn daardoor even goed beschermd als bij producten waarin siliconen verwerkt zitten. Met als extra bonus: prachtig glanzend haar tot in de puntjes! Voor je je telefoon weglegt of je computer dichtklapt en zalig gaat ontspannen, geven we je nog even mee dat alleen kwaliteitsolie geschikt is om op je huid te smeren. En houd nog wat over voor in de keuken: A little goes a long way!
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo