
Groene afslankwok met tofu: gezonde comfort food
Benodigdheden
- Gierst, in winkelmandje>>
- Biologische (gefermenteerde) tofu
- Venkel
- Asperges
- Broccoli
- Sluimererwten
- Witte ajuin
- Rapunzel groentebouillon, in winkelmandje>>
- SkinnyLove olijfolie pikant, in winkelmandje>>
- Lima shoyu, in winkelmandje>>
- Pijnboompitten, in winkelmandje>>
- Schapenyoghurt
- Kurkuma
Zo maak je het
Stap 1
We starten met de complexe koolhydraten: dat is gierst in deze afslankwok. Per eenheid gierst (1 tas) heb je 2 tassen water nodig om deze goed door te laten koken.- Doe de gierst samen met het water in een kookpot.
- Voeg een schepje groentebouillon mee in de kookpot om alles extra op smaak te brengen en roer dit er goed door.
- Zet het vuur 10 minuten lang hoog.
- Giet daarna wat pikante olijfolie bij het geheel en laat nog een 5 tot 10 minuutjes doorkoken op een lager vuur.
Stap 2

- Pel de ajuin en snijd deze in kleine stukjes.
- Verhit olijfolie in een pan en fruit de ajuin al wat aan.
- Verwijder het loof van de venkel (dat zijn de groene stengels) en snijd het onderste stuk weg. Snijd de venkel vervolgens in grotere ringen.
- Snijd ook de broccoli in roosjes.
- Doe de sluimererwten, asperges, venkel en broccoli mee in de pan bij de ui en laat alles goed aanfruiten.
- Na een paar minuten doe je hier nog een lepeltje shoyu onder om de groenten extra op te smukken van smaak.
Stap 3
Wanneer de gierst klaar is voeg je deze schepje per schepje toe aan de wokpan met groentjes. Meng alles goed onder elkaar tot het één geheel wordt en laat vervolgens nog enkele minuten doorkoken op een lager vuur.Stap 4

- Snijd de gefermenteerde tofu in blokjes.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de tofu aan tot deze goed bruin is langs alle kanten.
Stap 5
Toppings kunnen natuurlijk niet ontbreken bij een lekkere afslankwok. Vandaag gaan we voor... pompoenpitten en pijnboompitten! Die eerste zijn Alains favoriete snoepjes van de natuur. Rooster de pijnboompitten en pompoenpitten héél kort in de pan. Niet te lang, want anders branden ze aan!Stap 6
Etenstijd, jippie! De afslankwok is helemaal klaar en ready to be served. Neem een kommetje en schep als eerste een laagje van de groenten met de gierst. Vervolgens werk je af met de gebakken tofu. Schep er een lepel schapenyoghurt over, bestrooi met een snuifje kurkuma en peper en tot slot met de pijnboompitten en pompoenpitten.
Smakelijk!
Graag nog eens terugkijken hoe Alain dit recept klaarmaakt of zin in nog meer recepten? Abonneer je dan zeker op ons YouTube-kanaal.