Boekweit met kip en groenten
Hoewel boekweit meestal wordt gezien als een graansoort, is het eigenlijk een zaad van een kruidachtige plant. En toevallig ook nog eens heel erg gezond. Lekker met kip en groenten!
Boekweit met kip en groenten
Ingrediënten*
2 personen
- 150 gram boekweit, in winkelmandje>>
- 2 kipfilets, in stukjes
- 1 tot 2 kl Rapunzel groentebouillon, in winkelmandje>>
- 2 lente-uien, in ringetjes
- 1 courgette, in stukjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- SkinnyLove olijfolie puur, in winkelmandje>>
- SkinnyLove olijfolie citroen, in winkelmandje>>
- verse spinazie
- handje platte peterselie
Zo doe je dat
Kook de boekweit volgens de instructies van de verpakking, waarbij je de groentebouillon aan het kookwater toevoegt.
Bak de kipfilet in de olijfolie puur en tot ze gaar zijn en bruin kleuren. Houd apart.
Doe 1 el olijfolie citroen in de pan en bak op middelhoog vuur de knoflook met de groenten.
Voeg een scheutje water toe en zet het vuur iets lager. Bak even om en om.
Breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje kruidenzout.
Giet de boekweit af, houd een paar eetlepels van het kookvocht achter. Doe dan de boekweit bij de groenten, gevolgd door een paar eetlepels kookvocht. Roer er de stukjes kip door.
Laat het geheel nog een paar minuten pruttelen en schep het vervolgens in 2 diepe borden.
Ook lekker:
*Kies, waar mogelijk, altijd voor biologische producten