Een hele bloemkool in de oven roosteren
Zo maak je een hele bloemkool in de oven klaar
Benodigheden
- 1 bio bloemkool van ongeveer 1,5 kg
- 200 g schapen- of geitenyoghurt
- zeste + sap van 1 bio citroen
- 1,5 el komijn
- 1 tl curry
- 1 tl kurkuma
- 1 tl chilipoeder
- 1/2 tl chilivlokken
- 2 teentjes look, in plakjes of geperst
- blaadjes munt, fijngehakt
Bereidingswijze
Haal het groen van de bloemkool en leg 'm in een grote kookpot met kokend water en een snuif kruidenzout en zet op het vuur. Kook gedurende 15 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik (of ovenbestendige pot) met bakpapier.
Meng de yoghurt met de citroenzeste en het sap. Maal de komijn grof in een vijzel en voeg samen met de knoflook, curry, kurkuma, chilipoeder en chilivlokken toe aan het yoghurtmengsel. Breng op smaak met peper en kruidenzout.
Haal de bloemkool uit de pot en spoel af met koud water. Dep droog met een schone keukendoek. Plaats de bloemkool in het bakblik en bedruip met het yoghurtmengsel. Bestrooi met extra peper en kruidenzout en rooster ongeveer 45-50 minuten in de oven. Controleer na 40 minuten hoe de bloemkool eruit ziet en bedek eventueel met een laagje aluminiumfolie als het te snel verkleurt. Serveer met de wat extra yoghurt en bestrooi met de fijngehakte munt.