Eten zonder bijkomen tijdens corona: slank comfort food om van te smullen
Koken in quarantaine, het is een activiteit waar we ons allemaal graag mee bezighouden. Zo ook de leden van ons eigen SkinnyLove-team. Dit recept komt van Kimberly, die jullie elke dag met veel plezier te woord staat om jullie vragen te beantwoorden!
Zelf experimenteert ze maar al te graag met gezonde receptjes in de keuken, ze besloot dit toppertje met jullie te delen, zodat jullie ook weer nieuwe gezonde inspiratie hebben om deze quarantainetijd wat sneller te doen gaan. Eten zonder bijkomen tijdens corona? Dat kan dankzij deze slanke comfort food.
Benodigdheden
Op basis van 2 personen- 2 teentjes knoflook
- 2 rode uien
- 400g biologische tomatenblokjes
- SkinnyLove spread hot & spicy, in winkelmandje>>
- 3 kleine courgettes of 2 grote
- Verse bladspinazie
- Zachte geitenkaas
- Pecorino schapenkaas
- Peper en zout
- Rapunzel groentebouillon, in winkelmandje>>
- SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>
- Pain des fleurs
Hoe maak je het?
Basis
Verwarm de oven voor op 180°C
Pel de ui en snijd deze in fijne stukjes. Pel en pers de look. Verhit wat olijfolie in een pan en stoof daarin de ui en look samen aan. Na 3 à 4 minuten voeg je de twee blikken tomatenblokjes toe en meng je de ui en look hier onder. Laat zo ongeveer 5 minuten sudderen. Kruid bij met peper en zout naar smaak.
Tip: hou je van spicy food? Doe er dan wat lepels van de SkinnyLove spread hot & spicy onder!
Neem één grote ovenschaal of twee kleintjes en bedek de ovenschotel met de net klaargemaakte tomatensaus. Was de courgettes en snijd ze vervolgens in flinterdunne plakjes met een mandoline of een kaasschaaf. Let wel op dat de plakjes net dik genoeg zijn om recht te blijven staan en de vulling te houden. Rol de flinterdunne courgetteplakjes op en zet ze recht in de ovenschotel met tomatensaus, zodat je er straks de vulling kan indoen.
Vulling
- Neem opnieuw een pan en verhit wat olijfolie.
- Stoof de verse spinazie aan in de pan.
- Meng de zachte geitenkaas met de vers aangestoven spinazie in een kom goed door elkaar. Kruid bij met peper en zout en doe er wat Rapunzel groentebouillon bij naar smaak.
- Vul elk courgetterolletjes met ongeveer 2 koffielepels van deze vulling.
- Rasp wat pecorino schapenkaas over de schotel ter afwerking.
- Schuif de schotel in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten.
Aan tafel en smullen maar! Eten zonder bijkomen tijdens corona? Dat klinkt als een dream come true. Natuurlijk ontbreken in dit recept de koolhydraten! Dat kan je makkelijk oplossen door wat crackers met een heerlijke SkinnyLove spread bij je warme maaltijd de eten.
Lees ook: Gezond koken in quarantaine: gevulde groenten die je immuunsysteem boosten