Feesthapje: albondigas met tomatensaus
Ingrediënten voor albondigas met tomatensaus
Voor de gehaktballetjes:
- 250 gram lamsgehakt
- 1/2 sjalot, fijn gesnipperd
- 1 teentje knoflook, uit de knijper
- snuifje paprikapoeder
- snuifje ras-el-hanout, in winkelmandje>>
- peper en kruidenzout
Voor de tomatensaus :
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 eetlepels SkinnyLove Spread Spicy Tomato, in winkelmandje>>
- 1 ui, grof gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1,5 dl groentebouillon, in winkelmandje>>
- 25 cl water
- 1 eetlepel peterselie, gehakt
- 1 eetlepel SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>
- peper en kruidenzout
Bereiding
Voor de gehaktballetjes:
Verwarm de oven op 180 graden. Meng het gehakt met alle ingrediënten en draai hier kleine balletjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 10 minuten in de oven.
Maak ondertussen de tomatensaus:
Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een grote pot waar straks de gehaktballetjes ook bij passen. Fruit de stukjes ui tot ze lichtbruin kleuren. Bak de knoflook 1 minuut mee. Blus af met het water en kook 2 minuten op hoog vuur. Draai het vuur lager en doe de bouillon, spicy tomatospread en de tomatenblokjes in de pot. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat de saus 10 minuten pruttelen op laag vuur. Haal de gehaktballetjes uit de oven en leg ze in de saus. Laat nog 10 minuten mee garen met de deksel op de pan. Bestrooi met de peterselie en serveer direct.
Lekker met een glaasje HolidayLove.