Fruitige salade met parelgerst en kip
Kip en fruit gaan heel goed samen in een salade. Wij combineerden gegrilde kip met zomerse aardbeien en frisse appeltjes. Met de parelgerst erbij maakt dit tot een perfect SkinnyLove proof receptje!
Fruitige salade met parelgerst en kip
Ingrediënten*
2 personen
- 200 gram parelgerst, in winkelmandje>>
- 200 gram biologische kipfilet, in stukjes
- 1/2 bakje aardbeien, in plakjes
- 1/2 komkommer, in plakken
- 2 appels naar keuze, in partjes
- handje rucola
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- SkinnyLove olijfolie pompelmoes, in winkelmandje>>
- SkinnyLove olijfolie citroen, in winkelmandje>>
- peper
- kruidenzout in winkelmandje>>
Zo doe je dat
Kook de parelgerst zoals aangegeven op de verpakking. Voor extra smaak, voeg je wat kruidenzout toe aan het kookwater. Laat de parelgerst afkoelen.
Besmeer de kipfilet met een eetlepel olijfolie citroen en bak ze in een (grill)pan gaar. Laat een beetje afkoelen en snijd ze in plakken.
Doe de parelgerst in een schaal en schep er alle groenten en fruitstukjes door. Schenk er nu een paar eetlepels (naar smaak) van de SkinnyLove olijfolie pompelmoes over en kruid met peper en kruidenzout. Schep alles voorzichtig door en verdeel over twee borden.
Leg de plakken kipfilet erop en serveer direct.
Ook lekker:
* Kies, waar mogelijk, voor biologische producten