Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gezond alternatief voor spaghetti

RECEPT: een gezond alternatief voor spaghetti

Wat eten we vandaag? Spaghetti! En dan nog wel een gezond alternatief voor spaghetti, een gerechtje dat je dieet ongetwijfeld een boost geeft.

We smullen allemaal wel eens graag van spaghetti bolognaise. Jammer genoeg is dit gerecht niet heel gezond. Gelukkig bestaan er heel wat oplossingen om jouw favoriete gerecht om te toveren naar een gezond gerechtje vol verse en heerlijke ingrediënten. In de plaats van spaghetti bolognaise stellen we jou de spaghetti tofunaise voor. Het wordt lekker, beloofd!

Benodigdheden

Je kan de hoeveelheden van de ingrediënten kiezen op basis van jouw eigen voorkeur en je kan variëren met de soorten groentjes die je in je saus doet. Het is een recept waar je volop mee kan experimenteren.

Slanke versie van spaghetti

gezond alternatief voor spaghetti Als er iets is wat we nog liever eten dan ons favoriete gerecht, dan is het wel een slankere versie van dat favoriete gerecht. Kunnen genieten van onze favoriete maaltijd en tegelijkertijd op gewicht blijven, dat is waar we uiteindelijk allemaal van dromen. Hoe je deze slanke versie van spaghetti moet maken? Simpel. Om te beginnen verander je de witte pasta die je gewoon bent in boekweitpasta. Boekweitkorrels zijn voedzame koolhydraten die vlot verteerd worden door het lichaam. Daardoor zijn het goede koolhydraten die je dieet een boost geven.

De tweede stap is de spaghettisaus. Weg met bolognaise, hallo tofunaise! Het klinkt niet alleen goed, zo smaakt het ook. Waarom je gehakt beter vervangt door tofu? Biologische tofu is gemaakt op basis van gele sojabonen. Die sojabonen zitten vol gezonde, onverzadigde vetten en omega 6-vetzuren, die een positieve invloed op de cholesterol hebben. Dat past helemaal binnen een gezonde levensstijl!

Lees ook: RECEPT: een slanke versie van preparé waar je zelf ook slanker van wordt

Hoe maak je het?

gezond alternatief voor spaghetti We beginnen met de verse tomatensaus, omdat deze het meeste tijd in beslag neemt om klaar te maken. Laat de tofu goed uitlekken en snijd deze in plakjes of blokjes in een grootte naar keuze. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de tofu in ongeveer 5 minuten tijd. Roer de tofu regelmatig om, zodat alle kanten goed gebakken zijn.

Ook de champignons mag je in de pan bakken in wat olijfolie. Bak ze in 6 tot 8 minuten bijtgaar. Daarna is het tijd om de groentjes te snijden. Snijd de pruimtomaten, courgette, puntpaprika, kerstomaatjes, knoflook en rode ui in stukjes. Doe ze vervolgens samen in een grote kookpot en laat de groentjes stoven op het vuur. Doe hier een lepel van de Rapunzel groentenbouillon bij en een hoeveelheid SkinnyLove hot & spicy pesto en SkinnyLove tomaten basilicum tapenade op basis van je eigen smaakvoorkeur.

Voeg ten slotte de tofu en de champignons toe, roer alles goed onder elkaar en kruid af met de Vadouvan. Laat de spaghettisaus ongeveer 20 minuten op een laag vuur pruttelen.

Ondertussen kan je overgaan naar de basis van de spaghetti: de boekweitpasta. Deze is gelukkig snel te bereiden. Breng water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta in ongeveer 5 minuten beetgaar. Prik er eens in met een vork om te kijken of hij gaar genoeg is voor jou. Ben je tevreden van de textuur? Dan giet je de pasta af en spoel je deze af met koud water, zodat hij helemaal al dente is.

Serveer de boekweitpasta met de heerlijk zelfgemaakte tofunaisesaus en garneer deze met wat basilicumblaadjes. Wedden dat je gezelschap onder de indruk gaat zijn van dit gezond alternatief voor spaghetti?

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham