Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gezond koken in quarantaine

Gezond koken in quarantaine: gevulde groenten die je immuunsysteem boosten

Nu we allemaal thuiszitten en minder tijd verspillen aan over en weer naar kantoor te gaan, is er meer tijd over om 's avonds een verse, gezonde maaltijd te koken. Gezond koken in quarantaine? Dat betekent experimenteren met je favoriete groenten om er iets toplekker van te maken! Nood aan inspiratie? Dit recept voor gevulde groenten bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt: complexe koolhydraten, proteïnen, eiwitten, groenten en gezonde vetten. Een gezond bordje waar je immuunsysteem je dankbaar voor zal zijn!

Benodigdheden

Op basis van 2 personen
  • 100g parelgerst, in winkelmandje>>
  • 100g biologische tofu
  • 2 koolrabi's (1 per persoon)
  • 1 courgette (1/2 per persoon)
  • 2 paprika's (1 per persoon)
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50g feta schapenkaas of geraspte schapenkaas
  • SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>

Hoe maak je het?

Dit receptje neemt ongeveer 50 minuten tijd in beslag. Wil je sneller klaar zijn? Kook je parelgerst dan al op voorhand!

Groentenomhulsel

gezond koken in quarantaine
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Spoel de koolrabi's af met water en snijd de stengels eraf.
  • Kook de koolrabi's gedurende 10 tot 15 minuten in licht gezouten water, zodat deze helemaal ondergedompeld zijn. Haal de koolrabi's hierna uit het water en laat even afkoelen.
  • Doe hetzelfde met de paprika's.
  • De courgette snijd je in de lengte doormidden, zodat je twee mooie helften hebt. Deze hol je voorzichtig uit. Leg het vruchtvlees opzij voor de vulling.
  • Leg de courgettehelften op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, kruid bij met peper en zout.
  • Schuif de courgettehelften gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Ondertussen snijd je het bovenste stuk van de koolrabi's en de paprika's en leg je deze even opzij. Hol de koolrabi uit met een koffielepel. Hou het vruchtvlees bij, dat heb je verderop in het recept nog nodig voor de vulling.

Vulling

  • Per eenheid parelgerst heb je 1 eenheid water nodig. Verwarm dit op een hoog vuur tot de gerst kookt. Wanneer het water begint te dansen, zet je het deksel op de kookpot. Laat dit zo staan gedurende 35 tot 40 minuten op een lager vuur.
  • Snijd de rode ui in stukjes en pel en pers de look. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en stoof de ui en look samen aan.
  • Snijd de tofu in blokjes en bak deze mee aan in dezelfde pan.
  • Ziet de tofu lichtbruin? Doe dan het vruchtvlees van de koolrabi en de courgette mee in de pan. Roer alles goed om en bak nog even aan.
  • Doe dit geheel in een aparte kom. Snijd de tomaten in blokjes en meng deze eronder. Verkruimel de feta schapenkaas of de geraspte kaas over de ingrediënten in de kom. Voeg de gekookte parelgerst toe en roer alles goed om tot een geheel.
  • Werk de vulling af met platte peterselie, pijnboompitten en peper en zout op basis van eigen smaak. Meng alles nog eens extra goed.
  • Neem de koolrabi, de courgettehelften en de paprika's. Lepel er voorzichtig de vulling in. Zet de hoedjes van de groenten er terug op.
  • Schuif de gevulde groenten gedurende 15 minuten in de oven.

Aan tafel en smullen maar!

Lees ook: Koken zonder bijkomen? Maak dan dit recept klaar!

Gezond koken in quarantaine? Dat is helemaal niet moeilijk. Deel zeker jouw resultaat van dit recept met ons! Wij zijn benieuwd. Smakelijk!

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham