Gezond comfort food: pepersteak met zoete aardappelfrietjes
Benodigdheden
- Zoete aardappel
- Bloemkool
- Sperziebonen
- Bonen
- Biologische speltseitan
- Peperbolletjes
- Nootmuskaat
- Herbamare kruidenzout, in winkelmandje>>
- Kuzu plantaardig bindmiddel, in winkelmandje>>
- SkinnyLove spread mayo, in winkelmandje>>
- SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>
- Shoyu Soy Sauce, in winkelmandje>>
- Tijm
Hoe maak je het?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°.- Neem de zoete aardappels en spoel deze zeer goed af onder water.
- Snijd de zoete aardappels met schil in lange reepjes zodat ze een frietjesvorm krijgen.
- Neem een bakplaat en verspreid hier de reepjes zoete aardappel over.
- Besprenkel met olijfolie en met gedroogde tijm.
- Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven gedurende 40 tot 45 minuten, zodat de zoete aardappelfrietjes goed krokant worden.
Stap 2
- Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes.
- Kook de bloemkool 10 tot 15 minuten tot deze heel zacht is geworden.
- Neem een blender en doe de platgekookte bloemkool hierin.
- Voeg nootmuskaat, olijfolie, herbamare kruidenzout en het plantaardig bindmiddel kuzu bij de bloemkool. Blend de bloemkool en voeg kookvocht toe tot de saus de gewenste structuur krijgt.
- Zet even opzij tot stap 4.
Stap 3
- Spoel de sperziebonen grondig.
- Dop de boontjes.
- Verhit heet water in een kookpot en zet er een kookpot met de boontjes in bovenop. Je kan altijd wat citroensap toevoegen voor een extra smaakje bij de boontjes.
- Laat 10 tot 12 minuten garen.
- Prik in de boontjes om te kijken of ze beetgaar zijn.
Stap 4
Wie dacht dat het hier om échte steak ging... Alain en Alida kozen voor biologische spelt seitan. Dit vegetarisch alternatief heeft een goede bite en lijkt qua textuur heel goed op vlees, alleen is het qua voedingswaarden veel beter en dus gezonder voor een slank lichaam. Gezonde comfort food op zijn best! Veel beter dan een echte steak, beloofd.- Verhit wat olijfolie in een pan en meng er wat sojasaus bij.
- Doe de speltseitan in de ban en bak hem goed bruin langs beide kanten, draai af en toe eens om.
- Zet ondertussen de bloemkoolsaus in een pannetje op het vuur om op te warmen en doe er extra peperbolletjes in.
- Doe ook wat peperbolletjes over de spelt seitan tijdens het bakken.
Stap 5
- Haal de zoete aardappelfrietjes uit de oven. Je zal zien dat ze na 40 minuutjes goed krokant zijn geworden en oven-heerlijk ruiken dankzij de tijm die je erover strooide.
- Schep de pepersteak van seitan op je bord, leg de boontjes erbij en doe er de peperroomsaus van bloemkool bij.
- Doe er nog extra peperbolletjes over als je dat verkiest.
- De zoete aardappelfrietjes smaken heerlijk met de SkinnyLove spread mayo erbij.
Geniet van gezonde comfort food dankzij Alain en Alida! Geef toe, beter dan het alternatief niet?!
Graag nog eens terugkijken hoe Alain dit recept klaarmaakt of zin in nog meer recepten? Abonneer je dan zeker op ons YouTube-kanaal.