Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gezonde tonijnsalade

Gezonde tonijnsalade: recept voor een snelle lunch

Ben jij een grote fan van tonijnsalade, maar iets minder van de ongezonde hoeveelheden mayonaise of ketchup die hier doorgaans aan toegevoegd worden? Dan hebben we goed nieuws voor jou.

Dit recept van gezonde tonijnsalade doet jou nog steeds genieten van jouw favoriete spread tijdens de lunch, maar wel op een gezonde manier zonder overbodige dikmakende sauzen.

Benodigheden

Hoe maak je het?

Het receptje voor deze gezonde tonijnsalade is gelukkig helemaal niet moeilijk. Neem een grote kom zodat je alles goed kan mengen en volg vooral je gevoel en je eigen voorkeur van hoeveelheden en smaak.

Doe de tonijn in een kom en snijd de bieslook en lente-uitjes in fijne stukjes. Voeg de look en de uitjes toe aan de tonijn en meng ze er al goed onder.

Voeg vervolgens twee grote eetlepels van de mayonaise toe. Deze mayonaise is de perfecte vervanger voor mayonaise of ketchup en zal ervoor zorgen dat de tonijnsalade een gelijkaardige textuur en een heerlijke smaak krijgt. Zo blijft het aroma van tomaten nog steeds in jouw favoriete spread aanwezig en merk je zelfs niet dat het niet jouw gewoonlijke tonijnsalade is.

Meng alle ingrediënten heel goed. Ben je tevreden van de textuur van de tonijnsalade? Voeg er dan nog wat olijfolie aan toe en roer dat opnieuw goed door het mengsel.

Om af te sluiten, kruid je het geheel nog wat af met zwarte peper naar eigen voorkeur. #keepitsimple

Video

Afwerking

Je kan deze gezonde tonijnsalade meenemen als lunch door de gezonde spread op Pain de Fleurs te smeren. Bijvoorbeeld diegene met ajuinsmaak passen perfect bij de hartige tonijn. Om nog wat extra groentjes binnen te krijgen, snijd je een zoete puntpaprika als extraatje of andere groentjes naar voorkeur die je erbij kan eten. Liever geen tonijnsalade als lunch? Dan kan je uiteraard deze tonijn ook zo eten bij je avondeten. Eén ding staat in ieder geval vast: de tonijnsalade zal je een langdurig verzadigd gevoel geven.
Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham