Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Koken zonder bijkomen: dorade met asperges en een crème van aubergine

Koken zonder bijkomen: dorade met asperges en een crème van aubergine

In 'Koken Zonder Bijkomen' gaan Alida en Alain elke dag aan de slag met gezonde ingrediënten die ze vinden in hun koelkast. Gezond en lekker koken hoeft duidelijk niet moeilijk te zijn. Gewone dagelijkse kost waar je van afvalt en gezond blijft!

Ingrediënten* 

2 personen

Zo doe je dat

Verwarm de oven op 220 graden en leg de aubergines in een ovenschaal. Prik er met een vork eerst een paar gaatjes in. Zet ongeveer 45 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen. 

Kook de haverkorrels zoals aangegeven op de verpakking in kokend water met een koffielepel groentebouillon. 

Snijd de harde onderkantjes van de asperges en schil ze. Kook ze in water met een snuifje kruidenzout gaar in. Als je erin kunt prikken, zijn ze gaar. 

Voor de auberginecrème

Schil de aubergines zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt en laat het vocht er een beetje uitlopen. Leg in stukken in een kom. Doe er citroensap en look bij en maal met een staafmixer niet te fijn. Schenk er 2 eetlepels olijfolie natuur bij en schep de peterselie erdoor. 

Voor de vis

Verwarm de oven terug op 180 graden.

Leg de doradefilets in een ovenschaal en schenk er een beetje olijfolie citroen en versgemalen peper over. Een dunne visfilet heeft zo’n 5 tot 10 minuten nodig om te garen. Dikkere stukken 20 tot 25 minuten. Je vis regelmatig controleren is de boodschap.

Leg de asperges op een mooie schaal en schep er de auberginecrème over. Serveer direct met de haver en de vis.

Wil je zien hoe Alida dit zalige gerecht bereidt? Check dan de onderstaande video en abonneer je direct op ons YouTube-kanaal! 

* Eet liefst, waar mogelijk, biologisch

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham