Koken zonder bijkomen: gevulde groenten met gierst en kip uit de oven
In 'Koken Zonder Bijkomen' gaan Alida en Alain elke dag aan de slag met gezonde ingrediënten die ze vinden in hun koelkast. Gezond en lekker koken hoeft duidelijk niet moeilijk te zijn. Gewone dagelijkse kost waar je van afvalt en gezond blijft!
Ingrediënten
- 2 koolrabi's, geschild
- 2 paprika's
- gierst (1 kopje op 2 kopjes water)
- groentebouillon
- komijn
- SkinnyLove spread kip kurkuma
- rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes look, uit de knijper
- 2 eetlepels SkinnyLove spread groene olijven tapenade
- pijnboompitten en Craving Killer party mix
- geraspte geiten- of geitenkaas
Bereidingswijze
Kook de koolrabi's 15 minuten in water met een tl groentebouillon en een schepje komijn. Laat ze afkoelen.
Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de binnenkant. Kook de gierst zoals aangegeven op de verpakking met een schepje groentebouillon.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hol de koolrabi's uit met een lepel of meloenschepje. Zet ze samen met de paprika's in een ovenschaal.
Meng de rode ui met de look, groene olijven tapenade, kip, party mix en pijnboompitten, geraspte kaas en de gekookte gierst. Schep in de paprika's en koolrabi's en bestrooi met extra geraspte kaas.
Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.
Extra tips: voor een veggie versie, gebruik dan tofu in plaats van kip. Je kunt ook courgettes vullen in plaats van koolrabi.
Wil je zien hoe Alida dit zalige gerecht bereidt? Check dan de onderstaande video en abonneer je direct op ons YouTube-kanaal!