Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Koken zonder bijkomen: groene asperges met zalm uit de oven

Koken zonder bijkomen: groene asperges met zalm uit de oven

In 'Koken Zonder Bijkomen' gaan Alida en Alain elke dag aan de slag met gezonde ingrediënten die ze vinden in hun koelkast. Gezond en lekker koken hoeft duidelijk niet moeilijk te zijn. Gewone dagelijkse kost waar je van afvalt en gezond blijft!

Ingrediënten* 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de harde onderkantjes van de asperges. 

Schenk 2 eetlepels olijfolie een pan op middelhoog vuur en bak hierin de geperste look zachtjes aan. Leg de asperges erop en kruid met de fleur de sel en peper. Zet de deksel op de pan, zo stomen de asperges sneller gaar. Ze hebben ongeveer 15-20 minuutjes nodig. 

Smeer de bodem van een ovenschaal in met een scheutje olijfolie en leg de zalmfilets erin. Besmeer de filets in met pesto en verdeel de peterselie en de plakjes citroen erover. Strooi er kappertjes naar smaak over. Schenk er nog een beetje olijfolie over en een eetlepel water. Zo droogt de zalm niet uit. Zet de zalm 12 minuten in de oven. 

Alida serveert dit zalige gerechtje met een overschotje van gierst, knolselderpuree en courgette. Je de asperges met zalm ook heel goed serveren met boekweitpasta met een schepje pesto erdoor (roer en dan ook wat kookvocht door, zodat het extra smeuïg wordt) of een restje volle rijst, boekweit of haver bijvoorbeeld.  

Wil je zien hoe Alida dit zalige gerecht bereidt? Check dan de onderstaande video en abonneer je direct op ons YouTube-kanaal!

Nog meer asperges:

* Eet liefst, waar mogelijk, biologisch

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham