Koken zonder bijkomen: kasha ovenschotel met zalm en groenten
In 'Koken Zonder Bijkomen' gaan Alida en Alain elke dag aan de slag met gezonde ingrediënten die ze vinden in hun koelkast. Gezond en lekker koken hoeft duidelijk niet moeilijk te zijn. Gewone dagelijkse kost waar je van afvalt en gezond blijft!
Kasha ovenschotel met zalm en groenten
Ingrediënten*
4 personen
- kasha
- zalmfilets (een per persoon)
- 2 venkels
- 2 rode ui
- 2 koolrabi's
- 2 puntpaprika's
- 1/2 bussel platte peterselie
- 4 el SkinnyLove olijfolie citroen, in winkelmandje>>
- 2 el gedroogde tijm
- 1 citroen, in plakjes
- klein handje zonnebloempitten, in winkelmandje>>
- kruidenzout
- Rapunzel groentebouillon, in winkelmandje>>
Extra nodig: grote ovenschaal
Zo doe je dat
Verwarm de oven op 190 graden.
Spoel de groenten goed af en schil de koolrabi. Snijd alles in grove stukken. Leg alle groenten in de ovenschaal.
Meng de olijfolie met de tijm en een beetje kruidenzout en schenk over de groenten. Bestrooi met de zonnebloempitten en steek 10 minuten in de oven.
Snijd de platte peterselie fijn.
Kook de kasha (verhouding 1 tas kasha 1 tas water) met 1 el groentebouillon.
Let op: op de verpakking staat dat je kasha 12 minuten moet koken in ruim water, maar dan krijg je een papje. Best leg je de kasha in kokend water en laat het enkele minuutjes (max 3) zachtjes warmen (dus niet laten koken!).
Haal de ovenschaal na 10 minuten uit de oven en schep er de peterselie door. Leg de zalmfilets erop en bestrijk met een beetje olijfolie. Leg er de plakjes citroen, bestrooi met versgemalen peper en zet 20 minuten in de oven tot de zalm gaar is.
Wil je zien hoe Alida dit zalige gerecht bereidt? Check dan de onderstaande video en abonneer je direct op ons YouTube-kanaal!
Ook lekker:
*Kies voor biologisch, indien mogelijk