Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
koken zonder bijkomen

Koken zonder bijkomen? Maak dan dit recept klaar!

In deze coronatijden is het extra belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen en een gezond gerechtje op tafel te toveren. Eten? Dat is stiekem ons lichtpuntje van de dag. Want geef toe, nu je thuis zit, denk je nog meer aan wat je volgende maaltijd zal zijn.

Koken? Dat is bovendien nog eens een leuk tijdverdrijf ook! Koken zonder bijkomen tijdens deze quarantaineperiode? Dat kan. Deze klassieker uit de keuken van Alida en Alain is snel klaar. Je kan er 100% zeker van zijn dit toplekker en gezond is.

Benodigdheden

Hoe maak je het?

koken zonder bijkomen Onder Alains motto #keepitsimple maakte Alida deze makkelijke ovenschotel klaar. Je moet niet panikeren als je geen keukenprinses bent, want het voordeel van dit recept is dat het gezond en snel klaar is. Koken zonder bijkomen? Het ging nooit eerder zo vlot! Verwarm de oven voor op 180°C.

Kook de volle rijst. Per eenheid rijst heb je 1,5 eenheid water nodig. Verwarm dit op het hoogste vuur tot de rijst kookt. Wanneer het water begint te dansen, zet je het deksel op de kookpot. Laat dit zo koken gedurende 35 tot 40 minuten op een iets lager vuur. De rijst serveer je bij de ovenschotel en duurt het langst om klaar te maken.

Maak de spitskool schoon en snijd deze in reepjes. Neem de halloumi en snijd deze in schijfjes. Neem een ovenschotel en vet deze in met wat olijfolie. Bedek de bodem van de ovenschotel met spitskool, doe hier de SkinnyLove spread bio kip kurkuma peper over gevolgd door nog een laag spitskool. Herhaal dit tot de spread volledig op is. Werk bovenaan af met verschillende schijfjes halloumi kaas. Zet dit geheel 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Serveer de ovenschotel met de volle rijst.

Lees ook: Is biologische voeding beter voor je immuunsysteem?

Nog meer lekkere SkinnyLove spreads? Weight friendly spreads & confituren

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham