Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Koken zonder bijkomen: ovenschotel met rijst, bloemkool, spitskool, kip en halloumi

Koken zonder bijkomen: ovenschotel met rijst, bloemkool, spitskool, kip en halloumi

In 'Koken Zonder Bijkomen' gaan Alida en Alain elke dag aan de slag met gezonde ingrediënten die ze vinden in hun koelkast. Gezond en lekker koken hoeft duidelijk niet moeilijk te zijn. Gewone dagelijkse kost waar je van afvalt en gezond blijft!

Ovenschotel met rijst, kip, bloemkool en spitskool

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Snijd de bloemkool in roosjes en bestrooi met kurkuma en een klein scheutje olijfolie en pikante olijfolie. Snijd de spitskool en rode ui in reepjes. Meng de rode ui in een schaal met een beetje olijfolie bij samen met 2 eetlepels groentebouillon. 

Schep de gekookte rijst in een grote ovenschaal en verdeel de groenten erover samen met de spread bio kip. Meng de GingerBlast met een eetlepel groentebouillon en een scheutje water en schenk over de schotel. Verdeel de halloumi in plakjes over de schotel, bestrooi met peper en steek ongeveer 30 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn. 

Wil je zien hoe Alida dit zalige gerecht bereidt? Check dan de onderstaande video en abonneer je direct op ons YouTube-kanaal!

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham