Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Koken zonder bijkomen: ovenschotel met zeebaars, gierst en groenten

Koken zonder bijkomen: ovenschotel met zeebaars, gierst en groenten

In 'Koken Zonder Bijkomen' gaan Alida en Alain elke dag aan de slag met gezonde ingrediënten die ze vinden in hun koelkast. Gezond en lekker koken hoeft duidelijk niet moeilijk te zijn. Gewone dagelijkse kost waar je van afvalt en gezond blijft!

Het recept voor ovenschotel met vis, gierst en wokgroenten

Ingrediënten (biologisch)

Bereidingswijze

Schil de knolselder en snijd de helft in stukken en stoom ze gaar. Snijd de rest in kleine blokjes. Pureer de gestoomde stukjes met een scheutje olijfolie in een blender tot een puree. Kruid met nootmuskaat, ras el hanout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schep de helft van de puree in een ovenschaal en schep er de gierst op. Dek af met de rest van de puree. Leg er de ui, look en blokjes knolselder op met de courgette. Bestrooi met de feta, pompoenpitjes en kruid met verse zwarte peper en fleur de sel. Steek de schaal ongeveer 20 minuten in de oven.

Schenk wat olijfolie in een andere ovenschaal en meng met een mespuntje ginger Blast, het sap en zeste van een citroen en wat verse tijm. Leg de vis erop, kruid met peper en steek 12 minuten in de oven tot de vis gaar is.

Zien hoe Alida het gerecht precies maakt? Check dan de video op ons YouTube-kanaal:

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham