Doorgaan naar inhoud
Koken zonder bijkomen: pasta met zalm en spinazie

Koken zonder bijkomen: pasta met zalm en spinazie

In 'Koken Zonder Bijkomen' gaan Alida en Alain elke dag aan de slag met gezonde ingrediënten die ze vinden in hun koelkast. Gezond en lekker koken hoeft duidelijk niet moeilijk te zijn. Gewone dagelijkse kost waar je van afvalt en gezond blijft!

SkinnyLoveProof pasta met zalm en spinazie

Ingrediënten

Extra nodig: stoommandje/stoompan

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel goed af onder koud water, laat uitlekken en schep er een scheutje olijfolie door, zodat de pasta niet gaat plakken. 

Was de spinazie en stoom gaar in een stoompan (snijd een bio citroen in tweeën en leg deze in het water van de stoompan voor een frisse toetsen een mooie kleur).

Snijd de zalm in fijne plakjes. Meng in een kom olijfolie, shoyu, zwarte sesamzaadjes met de pompoenpitjes en schep er de zalm door. 

Meng de pasta met een paar schepjes pesto.

Verdeel de pasta over de borden, leg er de spinazie op en kruid met versgemalen peper. Leg de stukjes zalm erop en serveer met de geraspte geitenkaas. 

Zien hoe Alida het gerecht precies maakt? Check dan de video op ons YouTube-kanaal:

Vorig artikel Koken zonder bijkomen: trio van bonen, lijngeviste tonijn en volle rijst
Volgend artikel Koken zonder bijkomen: ovenschotel met rijst, bloemkool, spitskool, kip en halloumi