Koken zonder bijkomen: trio van bonen, lijngeviste tonijn en volle rijst
In 'Koken Zonder Bijkomen' gaan Alida en Alain elke dag aan de slag met gezonde ingrediënten die ze vinden in hun koelkast. Gezond en lekker koken hoeft duidelijk niet moeilijk te zijn. Gewone dagelijkse kost waar je van afvalt en gezond blijft!
Trio van bonen, lijngeviste tonijn en volle rijst
Ingrediënten
- snijbonen, gele boterbonen en prinsessenbonen
- volle rijst, in winkelmandje>>
- 4 sjalotten, gesnipperd
- moten tonijn (lijngevangen)
- shoyu, in winkelmandje>>
- SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>
- SkinnyLove mayonaise, in winkelmandje>>
- SkinnyLove hot & spicy, optioneel in winkelmandje>>
- nootmuskaat
- peper
- kruidenzout, in winkelmandje>>
- citroen, optioneel
Bereidingswijze
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Leg de bonen in een stoompan. Vul de bodem met water en steek er een halve citroen in, mocht je er eentje over hebben. Stoom ze in een paar minuutjes beetgaar. Spoel ze af met koud water, zodat ze niet meer doorgaren.
Stoof de sjalotjes glazig in een scheutje olijfolie in een steelpan.
Leg de bonen in een grote schaal en schep er de sjalotjes over. Kruid met peper, kruidenzout en een snuifje nootmuskaat.
Verwarm een antikleefpan met een scheut olijfolie en shoyo op hoog vuur en schroei de moten tonijn aan beide zijden dicht. Houd je van spicy, besmeer dan een kant met de hot & spicy spread.
Serveer met de rijst en bonensalade en met de SkinnyLove mayonaise er apart bij.
Wil je zien hoe Alida dit zalige gerecht bereidt? Check dan de onderstaande video!
Ook lekker: Oosterse wok met zalm en paksoi