Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Koken zonder bijkomen: Zomerse ovenschotel met frisse groentjes en feta

Koken zonder bijkomen: Zomerse ovenschotel met frisse groentjes en feta

In 'Koken Zonder Bijkomen' gaan Alida en Alain elke dag aan de slag met gezonde ingrediënten die ze vinden in hun koelkast. Gezond en lekker koken hoeft duidelijk niet moeilijk te zijn. Gewone dagelijkse kost waar je van afvalt en gezond blijft!

Deze ovenschotel kun je met eender welke groente maken die je lekker vindt of overschotjes uit je koelkast. Bepaal zelf de hoeveelheid van de groentjes: eet tot je voldaan bent. 

Ingrediënten* 

Extra nodig: grote ovenschaal

Zo doe je dat

Was de volle rijst goed en kook 40 minuten in water (per tas rijst, 1,5 tas water). Voor meer smaak, voeg je 2tl groentebouillon toe.

Verwarm de oven op grillstand

Plet de tenen look door er met een mes met je vlakke hand op te slaan.  

Leg alle gesneden groenten in een grote ovenschaal.

Meng de olijfolie in een schaaltje met een kl groentebouillon en 1 el water en schenk over de groenten. Verdeel de stukjes feta erover en kruid met zwarte peper en kruidenzout. Meng alles goed door en rasp er nog wat extra feta over, indien je nog over hebt. 

Zet de schotel ongeveer 30 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn en serveer met de rijst. 

Je kunt als extraatje er ook gebakken hempfu bij serveren. In de kun je zien wat dat juist is en hoe je dat doet. 

Wil je zien hoe Alida dit zalige gerecht bereidt? Check dan de onderstaande video en abonneer je direct op ons YouTube-kanaal! 

* eet het liefst, waar mogelijk, biologisch

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham