Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
recept bloemkoolrijst

Recept: een koolhydraatarm alternatief voor rijst (ideaal om af te slanken!)

Gewone rijst is al een tijdje passé. Iedereen die gezond leeft, weet dat niet alle rijst volwaardige rijst is. Volwaardige rijst moet minstens 45 minuten koken en heeft zeker geen witte kleur. Behalve dit volwaardig en koolhydraatarm alternatief voor rijst dat wij ontdekten dan.

Laat de witte kleur op de afbeelding je niet misleiden, want deze rijst bestaat uitsluitend uit groenten en is dus wel degelijk gezond. Het hoofdingrediënt is namelijk... bloemkool. Dit recept voor bloemkoolrijst maak je heel snel en gemakkelijk klaar. Het is een perfecte optie om op een warme zomerdag te verwerken in een fris slaatje waar je ook nog eens van afslankt: win-win!

Benodigdheden

Hoe maak je het?

recept bloemkoolrijst Snijd de hele bloemkool in stukjes en spoel hem goed af met water. Dep de stukjes vervolgens droog met bijvoorbeeld een handdoek.

Vervolgens maal je de bloemkool tot je korreltjes krijgt die lijken op rijst. Dit kan je doen met een blender, keukenmachine of staafmixer afhankelijk van wat je thuis hebt staan. Dan heb je de basis waar je vervolgens verder mee aan de slag kan.

Eens je de bloemkoolrijst hebt, kan je de korrels beginnen bakken in de pan. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan de pan en verhit die alvorens de bloemkool toe te voegen en gedurende 15 minuten te wokken. Om het geheel wat meer smaak te geven, kruid je de bloemkoolrijst af met de Garam Masala kruidenmix.

Snijd de broccoli in roosjes en voeg deze toe aan kokend water om gaar te koken gedurende 8 minuten. Doe de bloemkool in een kom en meng de broccoli erdoor. Doe er ten slotte nog granaatappelpitjes onder, dat geeft de salade meteen een extra bite en een frissere smaak. Een combinatie om van te smullen!

Lees ook: Zo helpt bloemkool jou naar een gezonder lichaam

Hoe te serveren?

Zo zie je maar hoe vlug bloemkoolrijst klaar is. Het receptje hierboven kan je bijvoorbeeld perfect serveren bij een zomerse barbecue. Toch kan je bloemkoolrijst toevoegen aan zowat alle maaltijden waarbij je anders voor rijst zou kiezen. Experimenteer met groenten en laat ons gerust weten welke variatie jij hebt gemaakt!

Lees ook: RECEPT: Zo maak je hummus zonder kikkererwten

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham