Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
boekweitpasta

RECEPT: een afslankend diner met heerlijke boekweitpasta

Een van onze favoriete gezonde recepten voor een afslankend diner? Heerlijke biologische boekweitpasta! Boekweit is in tegenstelling tot wat veel mensen denken eigenlijk geen graan. Wel gaat het hier om vruchtzaad dat nauw verwant is aan rabarber, zuring en duizendknoop.

De verwarring met graan is ergens wel te begrijpen, omdat de zaden lijken op granen met de grootte van tarwekorrels. Deze pastasoort is rijk aan vele voedingsstoffen en vullen je maag meer dan eender welke andere graansoort. Bovendien bevat boekweit minder calorieën, is het vrij van verzadigde vetten en slechte cholesterol en laat het je na de maaltijd snel verzadigd achter, in tegenstelling tot witte pasta. Dit recept is dus een goede keuze voor wie wil afslanken.

Benodigdheden

Hoe maak je het?

boekweitpasta First things first: de boekweitpasta. Deze sterspeler van jouw afslankende gerecht op basis van biologisch boekweitmeel duurt het langst om klaar te maken. Breng wat water aan de kook en voeg de boekweitpasta eraan toe.

Kook de pasta in ongeveer 7 tot 9 minuten beetgaar en blijf ondertussen goed roeren zodat de pasta niet aan de pot blijft plakken. Giet de pasta goed af. Wat je bij de boekweitpasta kan serveren van vlees of vis? Je kan kiezen voor bijvoorbeeld tijgergarnalen. Pel de garnalen en bak ze in een pan in wat extra vierge olijfolie. Versnijd de chilipepers en voeg ook deze toe bij de tijgergarnalen, in een hoeveelheid op basis van je eigen smaakvoorkeur. Tot slot strooi je nog wat pompoenpitten over het geheel. Laat deze eventjes mee bakken in de pan. Voeg daarna de boekweitpasta opnieuw toe en laat het geheel nog even verder sudderen terwijl je alles goed omroert. Vervolgens doe je het geheel in een mooie kom en werk je dit af met wat rucola. Wil je graag nog wat tomatensaus bij je pasta? Mix dan wat SkinnyLove spread tomaten basilicum met wat SkinnyLove spread hot & spicy voor een pikante smaaktoets. Op die manier is je spaghettisaus bij de groentjes toch nog gezond! Wil je daarbij ook graag kaas? Opteer dan voor een SkinnyLove proof geiten- of schapenkaas. Rasp wat van die kaas en voilà: jouw afslankend diner met boekweitpasta is ready to serve.

Video


Afwerking

SkinnyLove spread - zwarte olijven spicy Natuurlijk kan je met boekweitpasta héél veel richtingen uit. Zo kan je van de pasta eerder een salade met groentjes maken, waarin de pasta het minst aanwezig is en de hoeveelheid groentjes overheerst. Ook het vlees of de vis die je toevoegt aan de pasta kan je afwisselen. Kies bijvoorbeeld eens voor tonijn, makreel of calamares. Ook de saus die je erbij eet kan je variëren op een gezonde manier. Geen zin in SkinnyLove spread bruschetta tomaten met wat SkinnyLove spread hot & spicy? Ga dan eens voor SkinnyLove spread pesto met zwarte olijven spicy, SkinnyLove spread genovese of de SkinnyLove spread bio zongedroogde tomaten.

Dankzij de kracht van de ingrediënten in deze gezonde boekweitpasta in combinatie met jouw dagelijkse kuur SkinnyLove¹ is jouw weg naar een gezond gewicht nog nooit zo makkelijk geweest!

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham