Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
recept preparé

RECEPT: een slanke versie van preparé waar je zelf ook slanker van wordt

Preparé mag dan lekker zijn als beleg, het vettige gehakt is niet ideaal voor de lijn. Gelukkig bestaat er van zowat alles een gezondere versie en dus ook van dit voedingsmiddel. We ontdekten een snel en gemakkelijk recept dat jou een slanke versie van preparé oplevert én waar je zelf ook slanker van wordt. Dat klinkt als muziek in de oren. Smullen maar!

Benodigdheden

Waarom tofu in plaats van gehakt?

Tofu is een gezonde vervanger voor gehakt en zeker niet alleen geschikt voor vegetariërs. Wie dit receptje maakt en normaal wel vlees eet, zal evengoed verbaasd zijn over de heerlijke smaakcombinaties. Tofu wordt gemaakt van gele sojabonen en heeft een zachte, neutrale smaak. In die sojabonen zitten gezonde, onverzadigde vetten en omega 6. Deze vetten hebben een positieve invloed op de cholesterol. Dat zal onder andere hart- en vaatziekten en botontkalking tegengaan. Daarnaast is het een natuurlijke bron van eiwitten en waardevolle mineralen, waar je lichaam optimaal van zal genieten. Hoe puurder de voeding, hoe beter.

 

Hoe maak je het?

recept preparé Laat eerst de tofu goed uitlekken en snij deze in plakjes, blokjes of reepjes, naargelang wat je zelf het makkelijkst vindt. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en bak de tofu ongeveer 5 minuten lang terwijl je door de pan gaat met een spatel. Wanneer de tofu klaar is, meng je deze met de klassieke tomatensaus en de Spicy Tomato. Je kan best zelf kijken welke verhoudingen je hiervan toevoegt, omdat de ene persoon liever pikanter eet dan de andere. Denk in totaal aan ongeveer 4 grote eetlepels. Meng het vervolgens met de tofu tot het er uitziet zoals op de foto. Ook wat de verdere afwerking betreft kan je zelf kiezen. Je kan de Craving killer al door het mengsel doen, of deze achteraf toevoegen wanneer je de slanke preparé op je Pain des Fleurs hebt gesmeerd. De hoeveelheid kerstomaatjes of zoete puntpaprika die je toevoegt is eveneens helemaal je eigen keuze. De Pain des Fleurs met de slanke preparé zijn bovendien ook heerlijk met een lekker slaatje ernaast. Wanneer probeer jij dit recept voor slanke preparé uit?
Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham