RECEPT: gegrilde bloemkool met koriander en kurkuma
Bij SkinnyLove worden we altijd wild enthousiast als we ons lijstje met snelle, makkelijke recepten kunnen aanvullen met topcombinaties die de voordelen van de ingrediënten verdubbelen: bloemkool wordt namelijk 2 x zo lekker en gezond dankzij kurkuma en koriander.
Lees even mee hoe je in een half uurtje tijd een smakelijke groenteschotel op tafel tovert: Benieuwd naar de voordelen van kurkuma en bloemkool? Lees dan zeker dit artikel en deze blogpost erop na!
Benodigdheden voor 2 personen:
- 1 bloemkool
- 1 teentje look
- 1 handjevol pompoenzaadjes, in winkelmandje>>
- 1/2 bosje verse koriander
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 handjevol venkelzaadjes
- 1 eetlepel SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>
- 1 mespuntje Herbamare kruidenzout, in winkelmandje>>
- versgemalen zwarte peper
Hoe maak je het?
Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Was ook de koriander en snijd hem fijn. Warm nu de olie op in een hoge pan en rooster de roosjes, op smaak gebracht met de kurkuma. Zet het deksel op de pan en laat de bloemkool 5 minuten stoven. Voeg de venkelzaadjes, de pompoenzaadjes, het kruidenzout en de venkelzaadjes toe. Laat nog enkele minuutjes stoven. Vergeet tenslotte een gulle draai van de pepermolen niet!
Zoals bekend doet de curcumine in geelkruid extra goed z'n werk in combinatie met zwarte peper. Nieuwsgierig hoe dat komt? Dit artikel geeft je het antwoord.