RECEPT: gezonde mosterd voor bij je frisse lunch
Benodigdheden
- 60 gram mosterdzaden
- 150 ml azijn
- 1 eetlepel kurkuma
Hoe maak je het?
Eerst en vooral is het belangrijk dat je weet dat de gezonde mosterd niet onmiddellijk klaar zal zijn. De bereiding van dit recept is relatief weinig werk, maar de ingrediënten moeten eventjes intrekken of blijven staan alvorens je de mosterd kan consumeren. Hou hier dus rekening mee wanneer je van deze gezonde mosterd wil genieten of wanneer je met dit recept wil pronken tijdens een etentje dat je organiseert voor vrienden.- Doe de 60 gram mosterdzaden samen met 150ml azijn in een kom.
- Dek de kom af met plastic folie en prik hier gaatjes in zodat het mengsel nog een beetje verlucht wordt.
- Laat dit mengsel gedurende 36 uur zo staan.
- Na die 36 uur zijn de mosterdzaden goed gemarineerd en kan je het mengsel goed mixen in de mixer.
- Voeg hier een eetlepel kurkuma bij en mix het geheel opnieuw gedurende ongeveer 4 minuten.
- Doe de mosterd vervolgens in een potje
- Dek dit af met een plastic folie en prik er opnieuw gaatjes in voor de verluchting.
- Bewaar de gezonde mosterd drie dagen op kamertemperatuur alvorens je er van eet.
Zo zie je dat dit recept van gezonde mosterd gemakkelijk is om klaar te maken, maar dat je er wel heel wat geduld voor moet uitoefenen. Maar een gezonde versie van deze saus is die wachttijd wel waard, toch?
Lees ook: RECEPT: een slanke versie van preparé waar je zelf ook slanker van wordt