Doorgaan naar inhoud
gezonde mosterd

RECEPT: gezonde mosterd voor bij je frisse lunch

Een heerlijke saus bij je maaltijd kan het gerechtje wat extra pit geven. Zeker wanneer het gaat over mosterd. Jammer genoeg bevat de mosterd die je in de winkelrekken vindt meestal veel toegevoegde suikers of een overdosis zout. Dat maakt het niet meteen het beste voedingsmiddel om aan je gezonde stoofpotje toe te voegen. Gelukkig hebben wij hier een gezond recept voor jou, waardoor je van mosterd kan genieten op een gezonde manier. Dit recept van gezonde mosterd past volledig binnen een gezonde en evenwichtige levensstijl!

Benodigdheden

 • 60 gram mosterdzaden
 • 150 ml azijn
 • 1 eetlepel kurkuma

Hoe maak je het?

gezonde mosterd Eerst en vooral is het belangrijk dat je weet dat de gezonde mosterd niet onmiddellijk klaar zal zijn. De bereiding van dit recept is relatief weinig werk, maar de ingrediënten moeten eventjes intrekken of blijven staan alvorens je de mosterd kan consumeren. Hou hier dus rekening mee wanneer je van deze gezonde mosterd wil genieten of wanneer je met dit recept wil pronken tijdens een etentje dat je organiseert voor vrienden.
 1. Doe de 60 gram mosterdzaden samen met 150ml azijn in een kom.
 2. Dek de kom af met plastic folie en prik hier gaatjes in zodat het mengsel nog een beetje verlucht wordt.
 3. Laat dit mengsel gedurende 36 uur zo staan.
 4. Na die 36 uur zijn de mosterdzaden goed gemarineerd en kan je het mengsel goed mixen in de mixer.
 5. Voeg hier een eetlepel kurkuma bij en mix het geheel opnieuw gedurende ongeveer 4 minuten.
 6. Doe de mosterd vervolgens in een potje
 7. Dek dit af met een plastic folie en prik er opnieuw gaatjes in voor de verluchting.
 8. Bewaar de gezonde mosterd drie dagen op kamertemperatuur alvorens je er van eet.

Zo zie je dat dit recept van gezonde mosterd gemakkelijk is om klaar te maken, maar dat je er wel heel wat geduld voor moet uitoefenen. Maar een gezonde versie van deze saus is die wachttijd wel waard, toch?

Lees ook: RECEPT: een slanke versie van preparé waar je zelf ook slanker van wordt

Afwerking

Voor de afwerking van de mosterd kan je zelf kiezen hoe je deze graag eet. Je kan het toevoegen aan een winters stoofpotje, aan een fris slaatje of als spread gebruiken op heerlijke Pain des Fleurs met ajuinsmaak. Als je liever zin hebt in een andere saus dan mosterd kan je altijd kiezen voor de SkinnyLove spread mayo of de biologische veggie américain. Eén ding staat vast: dankzij dit recept van gezonde mosterd geniet je ongetwijfeld van een gezonde lunch! Dankzij deze SkinnyLove proof mosterd smul jij van een heerlijk gezonde maaltijd die jou in combinatie met jouw dagelijkse kuur SkinnyLove¹ op weg helpt naar jouw droomgewicht.
Vorig artikel Gezonde tonijnsalade: recept voor een snelle lunch
Volgend artikel RECEPT: inspiratie voor een snel en gezond ontbijt on the go