Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
magere wok

RECEPT: magere wok met seitan voor alle seizoenen

Met een heerlijke wok kan je nooit iets fout doen. Zeker niet als je kiest voor een magere versie van de wok met volwaardige boekweit noedels, heel veel groentjes en een vleesvervanger zoals seitan.

Het recept voor een magere wok met seitan is eentje dat alle seizoenen vlot overleeft en dat altijd even lekker smaakt. Bovendien dragen alle ingrediënten bij aan een gezond lichaam en stimuleert het jouw afslankproces. Wij zien alleen maar voordelen.

Benodigdheden

  • Sobanoedels (200 gram), in winkelmandje>>
  • Wokgroenten: paprika, ui, knoflook, prei, broccoli, bloemkool, wortel, courgette
  • Seitan (biologisch)
  • Rode peper
  • Koriander
  • SkinnyLove spread hot & spicy, in winkelmandje>>
  • SkinnyLove olijfolie puur, in winkelmandje>>

Hoe maak je het?

magere wokKook de noedels in een ruime hoeveelheid kokend water gedurende 6 tot 8 minuten of tot wanneer ze volgens jou zacht genoeg zijn. Spoel de noedels eerst even af wanneer ze klaar zijn. Boekweit zit vol met koper, mangaan, molybdeen, magnesium, fosfor, kalium, chroom, ijzer, zink, selenium, vitamine B1, vitamine B3 en vitamine B5. Daarnaast is het ook nog eens rijk aan eiwitten, vezels en bevat het pseudograan amper vet. Wanneer je vanuit deze basis voor je wok vertrekt, ben je zeker dat je een magere wok op je bord krijgt vol waardevolle voedingsstoffen. Snijd de biologische seitan in stukjes en bak het in extra vierge olijfolie in een wokpan. Seitan is een vleesvervanger die minder bekend is als zijn klassieke broertjes zoals tofu en tempeh. 

Wat smaak betreft moet seitan in ieder geval zeker niet onderdoen en op vlak van voedingswaarden ook niet. Seitan wordt gemaakt op basis van tarwegluten. Het zit boordevol eiwitten, bevat veel betaïne om hart- en bloedvaten te beschermen en is rijk aan antioxidanten. Bovendien zitten er negen essentiële aminozuren in de vleesvervanger. Neem alle groenten die je klaar hebt gelegd voor je magere wok.

Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes. Doe vervolgens alle groenten in de wokpan bij de seitan die aan het bakken is en roerbak ze tot ze gaar zijn. Fan van pittig eten? Voeg dan rode peper toe aan het geheel en wok dat mee. Vervolgens voeg je de boekweit noedels, de groenten en de seitan samen op een bord. Werk af met de SkinnyLove spread hot & spicy voor een gezonde en lekkere saus die perfect past bij de magere wok. Voeg eventueel nog wat koriander toe als je dat graag eet. Smullen maar!

Video


Afwerking

SkinnyLove spread - zwarte olijven Natuurlijk biedt een wok heel wat mogelijkheden om met verschillende ingrediënten aan de slag te gaan. De noedels blijven de basis, maar je kan variëren met de groenten die je eraan toevoegt. Ook voor de kruidenmix of de saus die je erbij wil eten, heb je tal van verschillende opties. Vervang bijvoorbeeld dan SkinnyLove spread hot & spicy eens door de SkinnyLove spread bio spicy zongedroogde tomaten of SkinnyLove spread zwarte olijven. Wil je graag nog wat extra kruiden? Voeg dan de Vadouvan kruidenmix of Ras el Hanout kruidenmix toe. Tot slot moet je natuurlijk niet per se voor seitan kiezen, maar kan je evengoed een heerlijke wok maken met zeegarnalen of zelfs met sardientjes. Keuze genoeg!

Dankzij de kracht van de ingrediënten in deze gezonde wok in combinatie met jouw dagelijkse kuur SkinnyLove¹ is jouw weg naar een gezond gewicht nog nooit zo makkelijk geweest!

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham