Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
recept met boekweitpasta

RECEPT: een fris recept met boekweitpasta voor bij de BBQ

Tijdens een barbecue kan je evengoed smullen van een gezonde maaltijd. Het is niet omdat je gezond leeft, dat je van niets meer kan genieten. Voor alles bestaat een gezond alternatief dat je de ongezonde dingen in no time doet vergeten. Onze suggestie voor bij een zomerse barbecue dit weekend? Dit recept met boekweitpasta en verse groentjes is ideaal voor een frisse zomersalade. Hier nog een lekkere gegrilde zalm rechtstreeks van de barbecue erbij en het is helemaal af.

Benodigdheden

Waarom boekweit?

boekweit Boekweitpasta is veel gezonder dan witte pasta. Het is geen graan, maar het is een korrel afkomstig van een kruidachtige plant die behoort tot de familie van rabarber. Boekweitpasta is het compleet tegenovergestelde van witte pasta. Die laatste bevat eigenlijk geen enkele voedingsstof. Daarom verteert je lichaam witte pasta heel moeilijk, met als gevolg dat je uit deze vorm van slechte koolhydraten extra vet opslaat. Boekweit behoort daarentegen tot de categorie van voedzame koolhydraten, die je lichaam beter verteert. Dat is grotendeels te danken aan de grote hoeveelheid vezels, vitaminen, mineralen, ijzer en eiwitten die erin terug te vinden zijn. Door voor een boekweitpasta te kiezen, geniet je toch nog steeds van een lekkere pasta bij de barbecue.

Hoe maak je het?

recept met boekweitpasta De boekweitpasta is gelukkig vlug te bereiden en je moet geen topchef zijn om een geslaagd resultaat te bekomen. Het is een ideaal recept om snel klaar te maken wanneer je een onverwachte barbecue hebt.
  • We zullen starten met ons hoofdingrediënt: de boekweitpasta. Breng water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook deze in 7 tot 9 minuten beetgaar. Prik er eens in met een vork om te kijken of hij gaar genoeg is voor jou. Tussendoor zeker goed blijven roeren. Als je vindt dat de pasta klaar is om op te eten, dan giet je hem af en spoel je hem af met koud water.
  • Vervolgens snijd je de komkommer, de tomaten, de zoete puntpaprika, de rode ajuin en de pijpajuintjes in stukjes. Doe de pasta in een grote kom en voeg de groentjes hierbij. Meng alles goed onder elkaar dat alles wat verspreid zit. Hier voeg je op het einde nog de SkinnyLove mayonaise en de Vadouvan kruidenmix aan toe om het geheel wat op te smaken.
  • Dan blijft natuurlijk nog het leukste gedeelte van het hele recept over: de barbecue zelf. Doe wat olijfolie op de zalmfilet voor nog wat extra gezonde vetten en barbecuen maar. Wanneer de zalm klaar is, dresseer je die op een bordje en voeg je de pastasalade toe. Voilà: tijd om te smullen!

Lees ook: 5 verrassende voordelen van boekweit voor je huid en je haar

Dit recept met boekweitpasta is er eentje waar iedereen over zal praten.

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham