
RECEPT: een fris recept met boekweitpasta voor bij de BBQ
Benodigdheden
- Boekweitpasta, in winkelmandje>>
- 1 komkommer
- 4 tomaten
- 1 zoete rode puntpaprika
- Pijpajuintjes
- Zalmfilet
- Vadouvan kruidenmix, in winkelmandje>>
- SkinnyLove spread mayo, in winkelmandje>>
- SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>
Waarom boekweit?

Hoe maak je het?

- We zullen starten met ons hoofdingrediënt: de boekweitpasta. Breng water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook deze in 7 tot 9 minuten beetgaar. Prik er eens in met een vork om te kijken of hij gaar genoeg is voor jou. Tussendoor zeker goed blijven roeren. Als je vindt dat de pasta klaar is om op te eten, dan giet je hem af en spoel je hem af met koud water.
- Vervolgens snijd je de komkommer, de tomaten, de zoete puntpaprika, de rode ajuin en de pijpajuintjes in stukjes. Doe de pasta in een grote kom en voeg de groentjes hierbij. Meng alles goed onder elkaar dat alles wat verspreid zit. Hier voeg je op het einde nog de SkinnyLove mayonaise en de Vadouvan kruidenmix aan toe om het geheel wat op te smaken.
- Dan blijft natuurlijk nog het leukste gedeelte van het hele recept over: de barbecue zelf. Doe wat olijfolie op de zalmfilet voor nog wat extra gezonde vetten en barbecuen maar. Wanneer de zalm klaar is, dresseer je die op een bordje en voeg je de pastasalade toe. Voilà: tijd om te smullen!
Lees ook: 5 verrassende voordelen van boekweit voor je huid en je haar
Dit recept met boekweitpasta is er eentje waar iedereen over zal praten.